Een goed recept van een klassiek vanillewafeltje ontbrak hier nog op de blog. Dus bij deze heb ik daar verandering in gebracht met dit recept van zachte vanillewafels (suikervrij dan nog).
Eerder maakte ik al de havermout bewaarwafels , die ook uitermate lekker zijn trouwens! Maar deze eenvoudige zachte vanillewafeltjes zijn ietsje makkelijker (blijven minder gemakkelijk aan het wafelijzer kleven).
De wafeltjes zijn lekker zacht en in een afgesloten bewaardoos kan je ze tot 10 dagen bewaren. De kinderen hebben ze hier alleszins dubbel en dik goedgekeurd!
Eet je liever wafels als ontbijt? Dan kan je hier op de blog de volgende receptjes terugvinden.
Zachte vanillewafeltjes
Equipment
- 2 Mengkommen
- Maatbeker
- Wafelijzer
Ingrediënten
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 150 g 1 op 1 suikervervanger of witte suiker
- snufje zout
- 3 eieren
- 2 tl vanille extract
- 120 g vloeibare margarine (uit een knijpfles)
- 100 ml plantaardige melk of halfvolle melk
Instructies
- Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de suiker(vervanger) en het snufje zout in een mengkom en meng met een lepel.
- Neem een 2de mengkom en klop hier de eitjes in los. Voeg er het vanille extract, de margarine en de plantaardige melk aan toe en klop verder.
- Voeg de natte ingrediënten bij de droge en mix kort tot alle ingrediënten goed zijn opgenomen.
- Zet het beslag 1 u in de koelkast.
- Verwarm het wafelijzer op de hoogste stand. Als het wafelijzer is opgewarmd, zet je het ietsje zachter en doe er een paar druppels vloeibare margarine in. Schep hoopjes van 40 g beslag in het wafelijzer en bak volgens de wafeltjes goudbruin.
- Laat de wafeltjes afkoelen op een afkoelrooster.