Het recept van dit chocolade bananenbrood is geïnspireerd op een recept van Rens Kroes. In mijn zoektocht naar een bananenbrood dat ook mij kon bekoren moest het wel één met chocolade zijn 🙂 . Dit bananenbrood is eigenlijk kei gezond! Het bevat geen toegevoegde suikers, geen boter, geen eieren en geen koemelk. Het is dus ook perfect vegan. 

Met 3 overrijpe bananen in huis, moest ik er wel iets nuttigs mee aanvangen. Mijn inspiratie om ze te verwerken reikte niet veel verder dan smoothies en bananenbrood. Dus bij deze koos ik voor het laatste! Perfect voor een ontbijt 'on-the-go' of als gezond tussendoortje. Handig meegenomen: het is een makkie om te maken!

Algemeen

  • Bereidingstijd: 15 min voorbereiding + 45 min bakken
  • Moeilijkheidsgraad: ♣ 
  • Vinden van ingrediënten: ♣ 

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Blender
  • Weegschaal
  • Bakpapier
  • Rechthoekige cakevorm

Ingrediënten

  • 5 medjooldadels
  • 3 rijpe bananen
  • 120 ml havermelk 
  • 120 ml kokosolie
  • 1 el citroensap
  • 1tl vanille extract
  • 180 g patisseriebloem
  • 20 g kokosrasp
  • 4 el cacaopoeder
  • 2 tl natriumbicarbonaat
  • 1 tl zout

Instructies

  1. Bekleed de cakevorm met bakpapier. 
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Ontpit de dadels en doe ze in de blender.
  4. Voeg de geschilde bananen toe samen met de havermelk, het citroensap, het vanille extract en de gesmolten kokosolie. 
  5. Mix alles fijn.
  6. Voeg alle droge ingrediënten samen in een mengkom: patisseriebloem, kokosrasp, cacaopoeder, natriumbicarbonaat en het zout. 
  7. Doe nu de natte ingrediënten bij de droge en roer alles goed om.
  8. Giet het beslag in de, met bakpapier bekleede, cakevorm.
  9. Bak gedurdende +/- 45 min in de voorverwarmde oven.
  10. Laat +/- 15 min afkoelen in de vorm vooraleer het bananenbrood te ontvormen en verder op een rooster te laten afkoelen.

Tip: Je kan het bananenbrood ook perfect (in plakjes) invriezen. 

Bron: Recept geïnspireerd op het chocolate banana bread recept van Rens Kroes.