Als je op zoek bent naar een betere keuze chocolade hazelnoten smeerpasta (aka ‘Choco’), dan is deze zeker en vast jouw ding! Met maar 6 ingrediënten en slechts 10 min van je tijd maak je heel eenvoudig deze overheerlijke smeerpasta.

Het recept van deze chocolade hazelnoten smeerpasta, maakte ik in opdracht van zoetstoffen.eu . Dé website die je nodig hebt als je op zoek bent naar informatie rond zoetstoffen (op basis van gevalideerde informatie). Ga zeker eens een kijkje nemen. Ze hebben trouwens ook een pagina met verschillende recepten.

Voor deze chocolade hazelnoten smeerpasta voegde ik geen olie noch suiker aan het recept toe. Ik gebruikte een vloeibare 1 op 1 suikervervanger op basis van erythritol. 1 op 1 suikervervanger wil zeggen dat 100 g van deze suikervervanger dezelfde zoetkracht heeft als 100 g suiker. Pure erythritol is iets minder zoet dan gewone tafelsuiker en is een natuurlijke zoetstof. Meer weten? Check dan even dit artikel op de website van zoetstoffen.eu.

Het recept is trouwens volledig glutenvrij en lactosevrij. Ga jij hem eens testen?

Chocolade hazelnoten smeerpasta

Gemakkelijk
lactosevrij
glutenvrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Ontbijt
Porties 180 gram
calorieën 80 kcal

Equipment

  • Hakmolentje of blender
  • Bokaal dat je kan afsluiten

Ingrediënten
  

  • 50 g (geroosterde) hazelnoten zonder vliesje
  • 50 g (geroosterde) pindanoten
  • 5 g ongezoet cacaopoeder
  • 50 g vloeibare 1 op 1 suikervervanger op basis van erythritol
  • 25 g ongezoet amandelmelk
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout

Instructies
 

  • Doe zowel de hazelnoten als de pindanoten in het hakmolentje en vermaal ze fijn. Blijf mixen tot een gladde pasta. De vetten moeten uit de noten komen dus mix zeker lang genoeg tot de pasta begint te ‘glimmen’. 
  • Voeg er vervolgens het cacaopoeder en de vloeibare suikervervanger aan toe. Mix kort tot de ingrediënten zijn opgenomen. 
  • Doe er als laatste de amandelmelk, het vanille extract en het zout bij. Mix opnieuw kort tot een mooie, egale, smeerpasta.
  •  Bewaar tot 10 dagen in de koelkast in een afgesloten potje/bokaal.

Notities

Voor 20 g van de hazelnotenpasta (per 100g) 
Koolhydraten: 2,0 g (10,5 g)
Kcal: 80 (400)
Vetten: 6,3 g (31,3 g)
Verz vetten: 0,7 g (3,5 g)
Eiwit: 2,4 g (11,8 g)
Vezels: 3,8 g (19,0 g)
Trefwoord choco, Chocolade hazelnoot, smeerpasta