Toen ik deze week in de supermarkt voorbij de ontbijtgranen wandelde en een heerlijk pak muesli zag staan, dacht ik oooooohhh wat is er eigenlijk mis met muesli!? Tegenwoordig maken we allemaal ‘Granola’ alsof dat zoveel hipper is dan muesli. Dus let’s make muesli hip again! Laat ik alvast de trend beginnen met deze heerlijke chocolade kokosmuesli!

Geen granola, geen cruesli, maar een doodgewone muesli! Vroeger at ik thuis altijd van die klassieke Muesli van Quaker. Ik weet zelfs niet of ze die, sinds de komst van Granola, nog verkopen. Ik viste er altijd de rozijnen uit, want dat lust ik niet. Nostalgisch terugdenkend aan mijn goeie ouwe muesli van vroeger, ging ik aan de slag om een eigen variant te maken. Meet the chocolade kokosmuesli!

Dat kokos en chocolade een geweldige combo is, moet ik waarschijnlijk niet uitleggen (denk aan Bounty…. mmmm). Dus kan deze Chocolade kokosmuesli onmogelijk slecht zijn! Alles bij elkaar en hop de oven in, moeilijker moet dat niet zijn! Voeg als laatste de chocolade stukjes toe, anders heb je een gesmolten hoop chocolade (ook zeker lekker! Maar niet echt de bedoeling voor deze muesli).

Nog niet helemaal overtuigd van de hipheid van de Muesli en hou jij het liever op Cruesli of Granola? Dan heb ik voor jou het volgende lijstje samengesteld (ik wist niet eens dat ik er al zoveel op mijn blog had staan):

Laat het smaken!

Chocolade kokosmuesli

Chocolade kokosmuesli

Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Lactosevrij + glutenvrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 22 minuten
Gang Ontbijt
Porties 360 gram

Equipment

  • Mengkom
  • bakpapier
  • Bakplaat/ovenplaat

Ingrediënten
  

  • 150 g (glutenvrije) havermout
  • 75 g amandelen grofgehakt
  • 30 g kokosrasp
  • 20 g kokosschilfers
  • 20 g kokosbloesemsuiker
  • 1 el ongezoet cacaopoeder
  • 1 snufje zout
  • 30 g arachideolie gram en dus geen ml
  • 50 g pure (lactosevrije) chocolade in stukjes

Instructies
 

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 150°C. 
  • Doe alle droge ingrediënten (buiten de chocolade) in een kom. Voeg er de arachideolie aan toe en meng met een lepel.
  • Stort de massa op het bakpapier en bak in de oven gedurende 10 à 12 min. Roer halverwege eens om.
  • Haal uit de oven, laat volledig afkoelen alvorens er de chocoladestukjes onder te roeren. 
  • Bewaar in een afsluitbare pot.

Notities

per portie van 30g
Kcal
Vet (g)
Verz. vet (g)
Eiwit (g)
Koolhydr (g)
Vezels (g)
Suikers (g)
163
10,7
4,0
3,6
12,0
2,5
4
Trefwoord cruesli, Granola, kokos, muesli