De kinderen vroegen ‘mama, wij willen nog eens bananen eten!’. Voor mezelf koop ik het zelden, ik ben er alleen fan van in een smoothie, of nicecream. Dus kocht ik 3 bananen. Maar ze bleven liggen want, zoals het wel vaker gaat, lusten ze plotsklaps geen bananen meer… en wat moet je dan met 3 overrijpe bananen? Inderdaad: een Gemarmerd bananenbrood maken! Waarom een Gemarmerd bananenbrood? Omdat dat gewoon zoveel lekkerder is dan een gewoon bananenbrood 🙂 .

Gemarmerd bananenbrood

Zoals ik al zei, ben ik zelf niet zo’n bananenliefhebber. En dus ook niet speciaal fan van bananenbrood. Maar wanneer er ook chocolade mee gemoeid is, kan het alleen maar beter en lekkerder worden! Eerder maakte ik ook al een chocolade bananenbrood (vegan versie), dat vind je hier terug. Dat was een receptje van Rens Kroes. Deze keer ging ik zelf aan de slag om een recept ineen te boksen.

Gemarmerd bananenbrood

Het gemarmerd bananenbrood is eigenlijk wel meer dan gewoon een brood. Ik zou het iets tussen een brood en een cake durven noemen. Net iets te zoet voor gewoon een brood te zijn, maar niet héél zoet voor een cake. Je zou het ook als een gezonder tussendoortje kunnen zien. Heerlijk on the go of bij een kopje koffie.

Weet je geen blijf met je overrijpe bananen, naast het chocolade bananenbrood van hierboven kan je op mijn blog ook nog de bananenmuffins met chocolade terugvinden. Hier is de smaak van chocolade nog meer aanwezig dan bij het gemarmerde bananenbrood.

Gemarmerd bananenbrood

Gemarmerd bananenbrood

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Ontbijt
calorieën 93 kcal

Equipment

  • langwerpige bakvorm
  • bakpapier
  • garde
  • 1 mengkom

Ingrediënten
  

  • 3 Bananen
  • 2 eieren
  • 110 g zonnebloemolie gram en dus geen ml!
  • 80 g kokosbloesemsuiker
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 snuifje zout
  • 1 tl kaneel
  • 2 el cacaopoeder
  • 30 ml amandelmelk (ongezoet)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en leg een bakpapier in de langwerpige cakevorm.
  • Prak 2 bananen en klop de eitjes samen met de olie onder de bananen (met een garde)
  • Neem een andere mengkom en voeg hier volgende ingrediënten samen: kokosbloesemsuiker, zelfrijzend bakmeel, zout en kaneel.
  • Voeg de droge ingrediënten bij de bananenmix. Meng goed met je garde.
  • Neem een beker en doe hier de melk samen met het cacaopoeder in.
  • Meng het cacao/melk mengsel onder 1/3de van het beslag. Nu heb je 2 mengkommen, 1 met het gewone beslag en 1 met het chocoladebeslag.
  • Stort nu afwisselend een laag van het gewone beslag en een laag van het cacoabeslag in de vorm. Met de achterkant van een lepel of vork haal je enkele keren door het beslag. Meng zeker niet, want dan is het marmereffect weg.
  • Snij de 3de banaan overlangs, en leg hem bovenop het beslag.
  • Zet gedurende +/- 40 min. in de oven (check tussendoor even met een satéprikker of cakeprikker of het bananenbrood klaar is).

Notities

  Energie (kcal) Vet (g) Verz. vet (g) Koolhydr (g) Eiwit (g) Vezels (g)
Per stuk van 30 g 93 3,9 0,5 13 1,1 0,6
Trefwoord bananen, bananenbrood, bananencake, gemarmerde cake, ontbijt