Pannenkoeken als ontbijt: kan het nog royaler? Ik dacht het niet! Deze voedzame en gezondere havermout bananenpannekoekjes zijn gemaakt om je dag met een grote glimlach te starten. En ik kan je garanderen dat je niet snel opnieuw honger krijgt.

Het moet gezegd worden, het was niet de bedoeling om deze pannenkoekjes ei-vrij te maken 🙂 . Ik had mijn receptje helemaal samengesteld en ging aan het werk. Het zijn héél erg makkelijke pannenkoekjes die je gewoon in de blender kan maken. Ik deed dus alle ingrediënten in de blender en ging aan de bak.

UIteraard gevolgd door een smaaktest: yes!!! Dit recept zat er meteen boenk op! Ik begon mijn recept wat netter uit te typen en zag ineens ‘1 ei’ tussen mijn ingrediënten staan. Ooooeeeeps!! Dat was ik dus helemaal vergeten… Ik heb nog getwijfeld om ze opnieuw te maken mét ei dan deze maar. Maar waarom een winnend recept aanpassen dacht ik dan? Dus ik liet het zo. Aan al de mensen met een ei-allergie: Graag gedaan 🙂 .

Buiten ei-vrij zijn ze ook ook perfect glutenvrij te maken (gebruik glutenvrije havermout). De pannenkoekjes serveer je bij voorkeur nog lauw-warm met vers fruit en een toefje Nutella.

Pannenkoeken-fan? Bekijk dan zeker deze andere pannenkoek-recepten eens:

Havermout Bananenpannenkoekjes

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Glutenvrij
Ei-vrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Ontbijt
Porties 8 pannenkoekjes
calorieën 85 kcal

Equipment

  • Blender of staafmixer

Ingrediënten
  

  • 120 g havermout
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • snufje kaneel
  • 120 g banaan (gepeld)
  • 90 g cottage cheese
  • 1 tl vanille extract
  • 100 ml Halfvolle of plantaardige melk (ongezoet)
  • Fruit + hazelnootpasta voor de afwerking optioneel

Instructies
 

  • Doe de havermout, bakpoeder, zout en kaneel in een blender en blend tot de havermout wat gebroken is.
  • Voeg er vervolgens de banaan in stukjes, de cottage cheese, het vanille extract en de melk bij. Blend opnieuw tot een glad beslag.
  • Verwarm een scheutje bak margarine of olie in een pan en giet er hoopjes beslag in uit (ik woog 50g beslag af in een kommetje en goot het dan met behulp van een spatel, in de pan). Bak de pannenkoekjes goudbruin en werk af met een toefje hazelnootpasta en vers fruit (optioneel)

Notities

Per pannenkoekje van 50 g beslag:
Koolhydraten: 13 g
Kcal: 85 
Vet: 1,6 g
Verz. vet: 0,6 g
Eiwit: 3,6 g
Vezels: 1,4 g
Trefwoord bananen, bananenpannenkoeken, Bananenpannenkoekjes, eivrij, glutenvrij, havermout, havermoutpannenkoeken