Hoe ik op het idee kwam om Homemade Smacks te maken? Omdat ontbijt mijn favoriete maaltijd van de dag is. Ja écht, ik zou liever een avondmaal overslaan dan mijn ontbijt. En ook omdat Smacks zowat mijn lievelings-ontbijtgranen zijn. Lekker zoet en uiteraard niet zo voedzaam. Maar hej, de boog moet niet altijd gespannen staan (zei Yasmine die niets anders dan gebak blogt 🙂 ). Het werd eens tijd dat ik zelf die smack ging maken! Dus ziehier de Homemade Smacks!

Het idee van het recept haalde ik van Karola’s Kitchen. Het is een begrip op instagram ‘de Karolasmacks’. Ik zag ze ook al bij Must Be Yummie voorbijkomen dus ik kon niet achterblijven!

Uiteraard zou het Tartes Yaya niet zijn, moest ik hier en daar niets aanpassen. Ik maakte er een Speculoos Smacks van. Man man.. hoe goed is dit! Ik kan er echt niet afblijven en eet het zelfs als ‘dessert’ na mijn ontbijt 🙂 . Een ontbijtdessert, dat moet toch kunnen? Wedden dat ik niet de enige ben die dit goedje verslavend lekker vind?

Voor de ontbijtaddicts onder ons, verwijs ik je graag door naar mijn categorie Ontbijt, boordevol heerlijke ontbijt-inspiratie.

Mijn top 5 favoriete ontbijtrecepten zijn ongetwijfeld deze:

  • De Super Crunchy Muesli of noem het granola, maar dat klinkt nogal gewoontjes voor dit ongewoon lekker recept met grote chunks!
  • De pannenkoekjes met griekse yoghurt zo zo zo lekker!
  • Scones , want scones met een laagje confituur zijn overheerlijk. Trouwens dit recept is ook doodeenvoudig en verrassend snel klaar!
  • De Vegan Pecannoten Granola: ik ken ze, die mensen die dit recept standaard in hun kast hebben staan. Waarom? Omdat dit gewoon kei-lekker is (en voor de geïnteresseerden: laag in koolhydraten).
  • And last but not least: mijn befaamde Luipaardbrood. Alleen al voor de naam moet je eens een kijkje nemen. Hoe gigantisch cool ziet dit eruit!?
Homemade smacks

Homemade Smacks

Moeilijkheidsgraad: *
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Gang Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 185 gram

Equipment

  • 1 mengkom
  • bakplaat
  • bakpapier

Ingrediënten
  

  • 75 g gepofte tarwe kan je o.a. bij Delhaize vinden, naast de ontbijtgranen
  • 25 g gepofte quinoa dit staat bij de gepofte tarwe in de supermarkt 😉
  • 50 g amandelschilfers
  • 40 g ahornsiroop
  • 15 g arachideolie of zonnebloemolie
  • 2 tl speculaaskruiden

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Neem een ruime mengkom en doe er de gepofte tarwe, gepofte quinoa, amandelschilfers en speculaaskruiden in. Meng met eenlepel of spatel.
  • Voeg er de ahornsiroop en arachideolie aan toe en roer opnieuw om zodat alles goed gemengd is.
  • Stort de smacks op de bakplaat en bak gedurende 10 à 15 min. Schep halverwege de baktijd even om.
  • Bewaar in een afsloten pot.  

Notities

VOEDINGSWAARDEN:
  Energie (kcal) Vet (g) Verz. vet (g) Koolhydr (g) Eiwit (g) Vezels (g)
Per portie van 25 g 117,3 5,8 0,7 13,9 2,9 1,1
Trefwoord ontbijt, ontbijtgranen, smacks