Zoals jullie misschien wel weten (of niet, dan weet je het nu 😉 ) ben ik écht verzot op ontbijt. Ik sla nog liever een diner over dan mijn ontbijt. Dat is de reden dat er hier ook op de blog een categorie ontbijt tussen de taarten en koekjes staat 🙂 . Dus toen ik op mijn Instagram feed deze pannenkoekjes met Griekse yoghurt van Kokerellen zag voorbijkomen twijfelde ik geen seconde. Deze zou ik maken!

american pancakes met griekse yoghurt

Het kwam net goed uit, want ik had nog enkele potjes Griekse yoghurt in de koelkast staan die net vervallen waren. Trouwens, over vervallen producten gesproken, je kan net vervallen yoghurt nog best opeten! In mijn IG stories deed ik een poll om te vragen wie het nog zou wagen om vervallen yoghurt op te eten (de yoghurt was 1 dag overtijd). Tot mijn verbazing was er toch 8 % van de stemmers die antwoordden ‘Ieuw nee’.

Indien er op de verpakking ’te gebruiken tot’ staat, dan eet je dit product best niet meer op na de vervaldag. Staat er echter op: ’ten minste houdbaar tot’, dan kan je ervan uitgaan dat het product in kwestie best nog eetbaar is tot enkele dagen na de vervaldag (laat je leiden door je ogen, neus en smaakzin!). Maar dit geheel ter zijde 🙂 . Oh ja, en ik werd niet ziek van het eten van de pannenkoekjes – ook niet 2 dagen erna #rebel (want de stapel was groot 🙂 )

Terug naar de pannenkoekjes: hoe.heerlijk.zijn.deze!! Echt lekker fluffy en dik! Ideaal voor een zondagochtend of een brunch met familie of vrienden (of je corona-bubbel). Wij aten ze met een toefje slagroom (want ook de room stond al 5 dagen open en moest op – I know, living on the edge! ) blauwe bessen en wat ahornsiroop. Heerlijk! Deze zullen hier zeker nog gemaakt worden!

Algemeen

  • Bereidingstijd: 15 min voorbereiding + 20 min om de pannenkoekjes te bakken in de pan.
  • Moeilijkheidsgraad:
  • Vinden van ingrediënten:

Voedingswaarden

  • Koolhydraten = 11,7 g
  • Vetten = 2,4 g
  • Verzadigde vetten = 1,3 g
  • Kcal = 82 kcal
  • Eiwitten = 3,2 g

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Mengkom
  • Pannenkoekenpan
  • Garde (klopper)

Ingrediënten (voor +/- 16 pannenkoekjes)

  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 200 ml amandelmelk (ongezoet) – gewone melk lukt ook
  • 1 tl vanille extract
  • Snuifje kaneel

Instructies

  1. Doe de Griekse yoghurt samen met de eitjes in een mengkom en klop met een garde tot een glad beslag. Voeg er de amandelmelk aan toe en klop nog eens met de garde tot alles goed gemengd is.
  2. Doe er tenslotte het zelfrijzend bakmeel, het vanille extract en het snuifje kaneel bij. Meng tot een egaal beslag.
  3. Giet optioneel het beslag over in een maatbeker (ik vind dat handiger werken en zo kan je de pannenkoekjes allemaal even groot maken).
  4. Verhit een pan op middelhoog vuur en doe er wat vetstof in (vloeibare margarine bv). Ik gebruikte ongeveer 50 ml beslag per pannenkoekje.
  5. Serveertips: vers fruit, ahornsiroop, honing, suiker, slagroom, …

Bron: Recept Pannenkoeken met Griekse yoghurt van Kokerellen.