Het komt hier wel al eens vaker voor dat er een verloren, veel te rijpe, banaan in die fruitmand ligt te ontbinden. Wat doen we dan? Recepten met banaan uitvinden! Zoals deze overheerlijke Pindakaas banaanpannenkoekjes, waarvan je het beslag in 5 min in je blender maakt.

Pindakaas banaanpannenkoekjes

De pannenkoekjes smaken uiteraard lichtjes naar banaan, maar de pindakaas smaakt niet heel erg door. Het geeft wel die extra nootsmaak mee, dus ik kan alleen maar beamen dat deze pindakaas banaanpannenkoekjes mega lekker zijn!

Heb jij ook vaak overrijpe bananen die je nog een tweede leven wil gunnen? Dan heb ik hier nog een heleboel recepten voor jou verzamelt:

Banaan pindakaaspannenkoekjes

Pindakaas banaanpannenkoekjes

Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Glutenvrij
Lactosevrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2 personen
calorieën 232 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 100 g (glutenvrije) havervlokken of havermout
  • 1 overrijpe banaan
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • 25 g pindakaas
  • 1 ei
  • snufje zout

Instructies
 

  • Doe de havermout (of havervlokken) in de blender en vermaal tot meel. Voeg er de banaan, de ongezoete amandelmelk, de pindakaas, het ei en het snufje zout aan toe. Blend opnieuw tot je een egaal beslag krijgt.
  • Schep hoopjes beslag in de pan (+/- 50 g beslag) en bak de pannenkoekjes aan beide kanten.
  • Serveer met extra pindakaas, ahornsiroop en vers fruit.

Notities

Voedingswaarde per 100 g gebakken pannenkoekjes
Koolhydraten: 27,5 g
Kcal: 232
Vet: 9,0 g
Verz. vet: 1,7 g
Eiwit: 8,6 g
Vezels: 3,7 g
 
Trefwoord banaan, bananenpannenkoeken, Pannenkoeken