Overnight oats… je moet ervoor zijn, maar deze variant, kan niet anders dan in de smaak vallen. De Snickers Overnight Oats laat ook de conservatieve boterham-eter verlangen naar een ontbijt met overnight oats. Pinky swear!

Snickers overnight Oats

Mij kostte het ook even tijd om te wennen aan de idee dat je een potje havermout een nacht in de koelkast laat weken, om het de dag nadien op te peuzelen. Want dat klinkt toch echt niet goed? Zo’n wakke brij… Maar kom, ik ben echt helemaal gekeerd en zou dit ontbijt wel elke ochtend lusten.

Tips bij het maken van de Snickers Overnight Oats:

  • Havervlokken: Ik gebruik graag havervlokken ipv havermout (havermout zijn al gemalen havervlokken). Gewoon omdat havervlokken meer structuur geven waardoor je minder snel een ‘brij’ krijgt. Als je toch havermout gebruikt zou ik aanraden om 100 g amandelmelk te nemen ipv 75 g.
  • Chiazaad: je denkt misschien dat dat overbodig is omdat er maar 5 g in zit. Maar chiazaad zorgt voor de ‘binding’. Dus deze laat je best niet weg!
  • Skyr met vanille: Skyr is rijk aan proteïne en ik vind die met vanille smaak gewoon echt heel lekker passen in de overnight oats. Je kan dit ook prima door gewone yoghurt vervangen en er enkele druppels vanille extract (of vanille poeder) bij doen.
  • Koud of eten opwarmen? Deze Snickers overnight oats eet je het beste koud omwille van het krak effect van het laagje chocolade erbovenop. Maar als je de Snickers topping weglaat, kan je hem perfect lichtjes opwarmen (ik vind hem lauw persoonlijk nog het lekkerst). Ik werk dan af met blauwe bessen en enkele kleine stukjes chocolade.
Snickers overnight Oats

Snickers Overnight Oats

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Glutenvrij
Voorbereidingstijd 5 minuten
Rusttijd 1 dag
Porties 1 Portie
calorieën 460 kcal

Equipment

  • 1 Afsluitbare bokaal bv confituurpotje
  • Hakmolentje

Ingrediënten
  

Voor de overnight oats

  • 40 g havervlokken zie tips
  • 5 g chiazaad
  • snufje kaneel
  • 50 g Skyr met vanille zie tips
  • 15 g pindakaas
  • 75 g ongezoete amandelmelk of halfvolle melk
  • 10 g ahornsiroop

Voor de snickers topping

  • 15 g dadels afhankelijk van welke je gebruikt heb je er 1 of 2 nodig.
  • 20 g ongezoete amandelmelk of halfvolle melk
  • 10 g pindakaas
  • 15 g pure chocolade
  • enkele pindanoten in stukjes gehakt

Instructies
 

Voor de overnight oats

  • Doe alle ingrediënten in een bokaaltje en roer er goed in met een lepel. Je kan ook het potje sluiten en eens goed shaken.
  • Zet een nacht in de koelkast.

Voor de snickers topping

  • In de ochtend haal je de bokaal uit de koelkast.
  • Neem een hakmolentje en doe hier de ontpitte dadel(s) in samen met de (amandel)melk en de pindakaas. Hak alles fijn tot een dadelkaramel.
  • Smeer de dadelkaramel over de oats.
  • Smelt de chocolade op laag wattage (600 W) in de magnetron met intervallen van 30 min. Waar je tussen elk interval even door de chocolade roert. Blijf roeren tot alle chocolade gesmolten is. Giet deze dan over de dadelkaramel.
  • Werk af met grof gehakte pindanoten. Je kan ervoor kiezen om de bokaal nog 10 min in de koelkast te laten staan tot de chocolade is uitgehard (voor een 'krak' effect)

Notities

Per portie
Koolhydraten: 43 g
Kcal: 460 
Vetten: 22,3 g
Verz. vetten: 5,6 g
Eiwitten: 16,6 g
Vezels: 8,3 g
Trefwoord havermoutpap, oats, overnight oats, Snickers