Het recept van deze vegan pecannoten granola is niet alleen vegan, maar ook glutenvrij en koolhydraatarm. In deze granola is er geen havermout te bespeuren! Hoe raar is dat!? Raar ja… maar wel on-ge-loof-lijk lekker!

De vegan pecannoten granola heeft van die heerlijk grote clusters! Veel te lekker om ze niet uit het vuistje te eten… je bent dus gewaarschuwd!

Als er geen havermout in zit, wat dan wel? Pecannoten, amandelmeel en kokosschilfers. Door geen havermout toe te voegen, is de granola glutenvrij en maakt dit ook dat het koolhydraatarm blijft. Voor 50g van dit goedje tel je slechts 12,5g koolhydraten. Hoera!

Liever wat meer gluten in je granola 🙂 ? Bekijk dan zeker mijn andere granola-recepten: Dubbele chocolade granola, super crunchy muesli of de gewone basic granola.

Algemeen

  • Bereidingstijd: 5 min + 15 min baktijd
  • Moeilijkheidsgraad:
  • Vinden van ingrediënten: ♣ ♣
  • Koolhydraten: 50 g granola = 12,5 g koolhydraten

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Bakplaat
  • Weegschaal

Ingrediënten

  • 150 g grof gehakte pecannoten
  • 50 g ongezoete kokosschilfers
  • 50 g amandelmeel
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 1/2 tl kaneel (optioneel)
  • 1/4 tl zout (optioneel)
  • 65 g ahornsiroop (gram en dus geen ml!)
  • 1 el arachideolie

Instructies

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 150°C.
  3. Hak de pecannoten grof.
  4. Doe alle ingrediënten (behalve de ahornsiroop en arachideolie) in een mengkom en meng met een grote lepel.
  5. Voeg er de ahornsiroop en de arachideolie aan toe en meng tot je een kleverige massa krijgt.
  6. Stort op het bakpapier uit en druk aan met de achterkant van de lepel.
  7. Zet de bakplaat in de oven gedurende 15 à 18 min tot de granola goudbruin kleurt.
  8. Laat volledig afkoelen op de bakplaat (zonder te roeren, zo krijg je de beste clusters).
  9. Eens afgekoeld kan je de granola bewaren in een afgesloten trommel of bewaardoos.
  10. Smakelijk!