Naar aanleiding van Maria Lichtmis (op 2/02) vroeg Inex me om met hun Volle Natuuryoghurt pannenkoekjes te bakken. Uiteraard kon ik dat! Als rasechte brunch-addict doe ik eerlijk gezegd niets liever 🙂 . Maar of het nu Maria Lichtmis is of niet, er is altijd wel een goeie reden om deze Yoghurt Pannenkoekjes te serveren!

Yoghurt Pannenkoekjes

Voor de pannenkoekjes gebruikte ik voornamelijk de volle natuuryoghurt van Inex (waar je misschien melk zou verwachten). De yoghurt komt in een handige afsluitbare brikverpakking van 500 ml wat het echt heel makkelijk in gebruik maakt. En daarbovenop zorgt de yoghurt dat de pannenkoekjes extra fluffy zijn! Handig meegenomen, de pannenkoekjes proeven de dag nadien (en de dag daarna) nog even vers… Dat is zeker en vast ook mede te danken aan de yoghurt die zorgt dat de pannenkoekjes niet uitdrogen. Perfect dus als je in de ochtend razend grote honger hebt, dan maak je ze dus gewoon de dag voordien, even de magnetron in, en smmmmmullen maar!

De yoghurt pannenkoekjes komen het best tot hun recht geserveerd met wat extra yoghurt en gebakken appel en peer (afgewerkt met een vleugje kaneel… De heerlijke geur krijg je er gratis bij). Ben je een echte zoetbek? Doe er dan nog een likje ahornsiroop over.

Yoghurt Pannenkoekjes

Yoghurt Pannenkoekjes

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Baktijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Ontbijt
Porties 9 Pannenkoekjes
calorieën 90 kcal

Equipment

  • 1 Mengkom
  • 1 garde
  • 1 Koekenpan

Ingrediënten
  

Voor de pannenkoekjes

  • 200 g Inex Volle natuuryoghurt (ongesuikerd)
  • 2 eieren
  • 20 g ahornsiroop
  • 1 tl vanille extract
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • snufje kaneel

Voor de gebakken appel/peer

  • 1 appel
  • 1 peer
  • klontje boter
  • snufje kaneel

Instructies
 

Voor de pannenkoekjes

  • Doe de yoghurt samen met de eitjes, de ahornsiroop en het vanille extract in een mengkom en klop met een garde tot een glad beslag.
  • Voeg er het zelfrijzend bakmeel en het snuifje kaneel bij. Meng tot een egaal beslag. Weeg optioneel het beslag af in een kommetje (zo heb je allemaal pannenkoekjes van dezelfde grootte). Ik maakte pannenkoekjes van 50 g beslag.
  • Verhit een pan op middelhoog vuur en doe er vetstof in (boter). Giet het beslag in de pan en strijk een heel klein beetje open met de achterkant van een soeplepel. Het beslag is redelijk dik dus je mag het wat open strijken. Maar doe dit ook niet te veel want dan verlies je het fluffy effect van de pannenkoek.
  • Werk de pannenkoekjes af met extra yoghurt en de gebakken appel/peer van hieronder.

Gebakken appel/peer

  • Snij de appel en peer in blokjes.
  • Verhit een pan op middelhoog vuur en laat een stevige klont boter smelten. Doe er de appel en peer in en strooi er een flinke snuf kaneel over.
  • Bak de appel en peer gedurende +/- 10 min tot deze wat zachter geworden zijn.

Notities

Per Pannenkoek (of per 100 g)
Koolhydraten: 14,2 g (30,1 g)
Kcal: 90 (190)
Vetten: 1,9 g (4,0 g)
Verz vet: 0,8 g (1,7 g)
Eiwit: 3,8 g (8,1 g)
Vezels : 0,3 g (0,7 g)
 
Trefwoord Bananenpannenkoekjes, Griekse yoghurt, pancakes, yoghurtpannenkoekjes