Aardbeien kaastaart

Het is februari en ik heb besloten dat ik er een 'suikerloze' maand van wou maken. Die suikerloos moeten we ook wel met een korrel suiker nemen. Ik ga mijn gebak nog steeds zoeten, maar ik probeer de geraffineerde zoetstoffen achterwege te laten. Deze aardbeien kaastaart zonder suiker, maar gezoet met Zùsto, mag de spits afbijten!

Aardbeien kaastaart zonder suiker

Zoals mijn trouwe volgers al weten, ben ik een echte Zùsto fan. Voor de onwetenden: Zùsto is een alternatieve zoetstof die 75% minder caloriën bevat dan gewone suiker en die 1 op 1 suiker kan vervangen (100g suiker = 100g Zùsto = super handig!). Je leest er op de website van Zùsto alles over.

Eerder gebruikte ik Zùsto al in de ferrero rocher cupcakes, pompoenmousse taart, suikervrije spritsen en de super crunchy muësli.  Voor mij is Zùsto een redder bij diabetes gebak want ik moet Zùsto niet meerekenen wanneer ik een dessert voor mijn zoon (met diabetes type 1) maak.

Aardbeien kaastaart (zonder suiker)

Algemeen

  • Bereidingstijd: 25 min voorbereiding + 1 u 15 min bakken + 4 u afkoelen.
  • Moeilijkheidsgraad: ♣ ♣
  • Vinden van ingrediënten: ♣ ♣ ♣
  • Koolhydraten per portie: 12,5 g koolhydraten per 1/8ste stukje taart.

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Mengkom
  • Mixer
  • Ronde springvorm (+/- 24 cm)
  • Oven

Ingrediënten

Voor de bodem
  • 20 maria koekjes (digestive koekjes)
  • 1 eetlepel Zùsto (of witte kristalsuiker)
  • 70 g gesmolten boter
Voor de taart
  • 250 g roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
  • 250 g Zùsto (of witte kristalsuiker)
  • 4 eieren
  • 230 g zure room
  • 60 ml volle room
  • 2 tl vanille extract
  • 200 g aardbeien (verse)
Voor de topping
  • 190 ml volle room (of de overschot van het brikje room dat je hierboven al gebruikte)
  • 2 el Zùsto (of poedersuiker)

Instructies

Voor de bodem
  1. Smelt de boter in de microgolfoven en verkruimel de koekjes.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C
  3. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  4. Meng de gesmolten boter samen met de verkruimelde koekjes en de Zùsto.
  5. Stort dit uit op de bodem van de springvorm en druk dit stevig aan (met de achterkant van een lepel bv) tot je een stevige bodem krijgt.
  6. Zet de springvorm gedurende 10 min in de voorverwarmde oven.
  7. Laat afkoelen.
Voor de taart
  1.  Doe de roomkaas in een mengkom en mix zacht.
  2. Voeg de Zùsto toe en mix verder.
  3. Doe er vervolgens 1 voor 1 de eieren bij terwijl je blijf mixen.
  4. Voeg als laatste de zure room, het vanille extract en de room toe.
  5. Maak de aardbeien schoon en mix tot moes.
  6. Doe de aardbeienmoes bij het beslag en meng tot je een glad beslag krijgt.
  7. Stort het beslag over de bodem en plaats de springvorm in de oven gedurende 1 u en 15 min.
  8. Als de taart nog een klein beetje wak is in het midden, is het perfect! Als het hele beslag nog waggelt, laat de taart dan nog even in de oven staan.
  9. Laat de taart afkoelen en plaats in de frigo gedurende minstens 4u. (of een nacht)
Voor de topping:
  1. Klop de room samen met de suiker op.
  2. Spreid dit uit over de kaastaart en werk af met enkele aardbeien.