Deze appeltaart voor dummies kan niet mislukken, écht niet! Het is een verbeterde versie van de klassieke crumble. Ik maakte hem vorige week na 2 mislukte pogingen om een Pavlova te maken (dat verhaal krijg je nog 😉 ). Toen ik dus helemaal radeloos was en besefte dat mijn bezoek hier al binnen 1,5 uur zou staan, flanste ik deze taart ineen. Dat ‘ineen flansen’ mag je letterlijk nemen: 15 min, niet meer, en je hoeft je mixer niet eens boven te halen.

Mooi meegenomen: De taart was net 15 min uit de oven toen de genodigden arriveerden, het rook hier nog heerlijk naar versgebakken appeltaart. Van de taart bleef geen kruimel over… ik denk dat dat genoeg zegt?

Algemeen

  • Bereidingstijd: 15 min + 40-50 min in de oven
  • Moeilijkheidsgraad:
  • Vinden van ingrediënten:

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Mengkom
  • Ronde taartvorm (+/- 22cm)

Ingrediënten

Voor de bodem
  • 200 g bloem
  • 65 g amandelmeel
  • 130 g witte suiker
  • snuifje zout
  • 165 g koude boter
Voor de vulling
  • 3 appels, geschild en in blokjes
  • 2-3 el suiker
  • 1 tl kaneelpoeder

Instructies

Voor de bodem
  1. Vet de vorm in met boter en bebloem.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Doe voor de bodem alle ingrediënten samen in een mengkom en kneed met je handen tot je een deegbal krijgt.
  4. Doe 2/3de van het deeg in de vorm en druk met je handen de bal plat zodat het de bodem + korst vormt (vergeet de randjes ook niet).
Voor de vulling
  1. Schil de appels en snij ze in blokjes.
  2. Doe de appelstukjes in een kom en strooi er de suiker en het kaneelpoeder over. Meng met een lepel door elkaar zodat de suiker en de kaneel mooi verdeeld worden over de appelstukjes.
  3. Stort de appelstukjes uit over de bodem.
  4. Verkruimel de rest van het deeg met je handen bovenop de appelstukjes.
  5. Bak de taart 40 à 50 min tot de bovenkant goud-bruin kleurt.
  6. Tip: Ook heerlijk met een bolletje vanille ijs
  7. Smakelijk!

Bron: Recept van de Makkelijke kleine appeltaartjes van Rutger Bakt.