Na de homemade bounty’s was het tijd voor een Bountytaart. Het proeft als een Bounty met grootheidswaanzin, hetgeen eigenlijk zoveel wil zeggen als: nóg lekkerder!

De Bountytaart stond al laaaaang op mijn to-bake lijstje. Zo zat ik onlangs in de wachtkamer bij de dokter te scrollen op Pinterest en appte naar mijn man ‘Snickerstaart of Bountytaart?’. Toen werd er gekozen voor de Snickerstaart en zodus moest ik de Bountytaart nog kunnen afvinken van het lijstje, ahja! Toen mijn broer en zijn gezin dit weekend kwamen eten moest ik geen 2x nadenken welke taart ik zou maken.

Ik bakte de taart in de namiddag en had geen tijd meer voor enkele foto’s voor mijn genodigden aanbelden. Het gevolg: alvorens de taart uit te delen was iedereen getuige van een fotoshoot à la Tartes Yaya. Ik zeulde de achtergronden (grote zware tegels 😉 ) uit de berging, legde de borden en vorkjes goed en mijn schoonzus mocht de achtergrond vasthouden 🙂 . Je moet er dus wat voor over hebben om hier een taart te eten 🙂 . Maar je wordt dan uiteraard wel flink beloond 😉 .

Deze taart maakte ik koolhydraatarm door de suiker te vervangen door Zùsto. Zoals jullie al eerder lazen ben ik een grote fan! Door de Zùsto bevat een spie taart (1/16de) maar 1 koolhydraatruilwaarde (=12,5 koolhydraten). En 1/16de klinkt misschien als een pietluttig stukje, maar dat valt best mee! De taart is redelijk stevig en daardoor nogal zwaar. Dus ik raad je sowieso aan om geen te grote stukken te snijden 😉 .

Algemeen

  • Bereidingstijd: 30 min voorbereiding + 30min bakken + opstijven in de koelkast
  • Moeilijkheidsgraad: ♣ ♣
  • Vinden van ingrediënten:

Benodigdheden

  • Taartvorm (+/-28cm diameter, bij voorkeur met uitneembare bodem)
  • Vershoudfolie
  • Bakparels
  • Bakpapier
  • Deegrol
  • Weegschaal
  • Mixer
  • Mengkom

Ingrediënten

Voor het zanddeeg (of koop voorgemaakt deeg)
  • 200 g patisseriebloem
  • 30 g amandelmeel
  • 80 g Zùsto of poedersuiker
  • Snuifje zout
  • 120 g koude boter (in blokjes)
  • 1 losgeklopt ei
Voor de vulling
  • 150 g geraspte kokos
  • 150 g boter (kamertemperatuur)
  • 150 g Zùsto of witte suiker
  • 3 eieren
  • 2 dl volle room
  • 150 g melkchocolade
  • Een eetlepel kokosrasp voor de afwerking

Instructies

Voor het zanddeeg
  1. Doe de bloem, het amandelmeel, de Zùsto, het zout en de boter in een keukenrobot met deeghaak (of kneed met je handen). Laat kneden tot je een korrelig deeg krijgt.
  2. Voeg er het losgeklopt ei aan toe en kneed verder tot je een deegbal hebt.
  3. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 1 u rusten in de koelkast.
  4. Vet een ronde bakvorm in met boter en verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Bestuif het werkblad overvloedig met bloem en rol het deeg uit.
  6. Verplaats het deeg naar de bakvorm en snij het overtollige deeg weg. Leg er bakpapier in en giet er de bakparels in uit.
  7. Bak het deeg blind gedurende 10 min in de voorverwarmde oven.
  8. Laat afkoelen.
Voor de vulling
  1. Doe de kokos, boter en Zùsto in een mengkom en mix.
  2. Doe er de eieren bij en mix verder.
  3. Giet het beslag uit over het deeg en bak nog 20 min in de voorverwarmde oven.
  4. Tip: als het deeg te hard bakt (randen te bruin worden), dek dan af met aluminiumfolie.
  5. Haal de taart uit de oven en laat grotendeels afkoelen.
  6. Hak de chocolade in stukjes en breng de room aan de kook.
  7. Giet de room over de stukjes chocolade en laat 1 minuutje rusten.
  8. Roer vervolgens om tot alle chocolade gesmolten is.
  9. Giet de ganache over de taart en zet in de koelkast om verder af te koelen.
  10. Als afwerking kan je er wat kokosrasp over strooien.
  11. Smakelijk!

Bron: Geïnspireerd op het recept van de Tarte bounty choco coco van Marmiton