Ik kocht onlangs tartelettes vormpjes en daar moest ik natuurlijk wat mee! Het kwam ook goed uit dat Design by Avocado me contacteerde met de vraag of ik hun artisanale confituren eens wilde proeven. En of ik dat wou! Ik had stiekem al deze confituur tartelettes in mijn hoofd, dus wat ik ging maken was al snel beslist.

confituur tartelettes

Design by Avocado stuurde me 6 potjes confituur op, waaronder deze braambessen waar ik uiteindelijk voor koos als vulling van mijn tartelettes. Je kan hun confituren (en nog veel meer lekkers) ook via hun webshop bestellen.

Eerder maakte ik ook al een blauwe bessentaart. Dat was een groter exemplaar en nu wou ik eens van die schattige mini taartjes maken. Het deeg van deze taartjes wel wat stug bij het uitrollen… Maar desalniettemin was de smaak per-fect! Dus stug of niet, we don’t care, zolang de smaak maar goed zit, toch?

Algemeen

  • Bereidingstijd: 30 min voorbereiding + 20 min in de oven.
  • Moeilijkheidsgraad: ♣ ♣
  • Vinden van ingrediënten:

Voedingswaarden (per taartje)

  • Koolhydraten = 57 kh
  • Vetten = 6 g
  • Verzadigde vetten = 2 g
  • Kcal = 312
  • Eiwitten = 6,8

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Deegrol
  • Kleine taartvormpjes (bij voorkeur met uitneembare bodem)

Ingrediënten (voor 4 taartjes)

Voor het deeg
  • 200 g patisseriebloem
  • 20 g suiker
  • 5 g droge gist
  • 30 g harde margarine
  • Snuifje zout
  • 1/2 ei
  • 50 ml lauwe melk
Voor de vulling
  • 40 g confituur per taartje (als je er 4 maakt – 160 g)

Instructies

Voor het deeg
  1. Doe de bloem in een kom en doe de droge gist in een kuiltje. Dek het kuiltje dicht en doe er de suiker bij. Strooi het zout langs de randen.
  2. Klop het eitje los in een kommetje en doe de helft van het ei bij de bloem. Voeg de margarine er in blokjes aan toe en als laatste doe je er de lauwe melk bij. Kneed met je handen tot je een stevig deeg krijgt (is het deeg te droog? Voeg er dan wat melk aan toe. Doe dit beetje bij beetje, telkens met 1 el per keer).
  3. Laat het deeg 1 u. rusten met een propere keukenhanddoek over.
  4. Bestuif het werkblad en je deegrol overvloedig met bloem. Leg het deeg uit en rol uit met je deegrol. Stroop je mouwen al maar op, want zoals ik hierboven schreef: het deeg is stug. Rol het deeg uit.
  5. Snij er rondjes uit, de grootte van je bakvormpjes. Leg ze in een vormpje en vul ze met ongeveer 40 g confituur. Snij nog enkele reepjes deeg uit en ‘vlecht’ deze bovenop de taartjes.
  6. Klop het ei los in een kommetje en smeer met een kwast ei over het deeg (zo krijgt dit een mooiere kleur tijdens het bakken).
  7. Bak de taartjes +/-20 min. tot ze goudbruin kleuren.