In de zomer hou ik van fruit op mijn gebak. ok ok… zomer, ik hoor je al lachen. Een echte zomer hebben we nog niet gehad. Maar dus… zomer, frambozen, je hoort/voelt het al. Deze frambozentaartjes met witte chocolade zijn een heerlijke combinatie van zoet en fris. Je wil deze maken, geloof mij!

Voor het deeg gebruikte ik het basisrecept van mijn zanddeeg. Dat is trouwens ook het recept dat in mijn bakboek staat. Voor de topping. baseerde ik me deels op één van mijn eerste recepten hier op de blog : de witte chocolade mascarpone taart met frambozen. Echt een top recept, maar de foto trekt op niks, daar moet je dan maar even overkijken. Moest je trouwens zo’n taartbodem maken, uitrollen en in een vorm leggen, teveel werk vinden, dan kan ik je absoluut aanraden om dit oude recept te maken. Deze taart is net wat makkelijker. Maar hey, soms mag het al eens uitdagender zijn toch? Zeker als het lekkerder is! 😉

Frambozentaartjes

De frambozentaartjes met witte chocolade werkte ik af met gecrushte pistachenootjes. De combinatie van frambozen en pistache is simpelweg lekker! Deze afwerking is uiteraard puur optioneel, maar het oogt gewoon ook mooier met dat groen tussen de framboosjes 🙂 .

Frambozentaartjes

Frambozentaartjes

Moeilijkheidsgraad: uitdagend
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Nagerecht
Porties 10 taartjes
calorieën 387 kcal

Equipment

  • Kleine taartringen van 8cm diameter (ik gebruik die van silikomart
  • Deegrol
  • Spuitzak

Ingrediënten
  

Voor het zanddeeg

  • zie basisrecept zanddeeg https://www.tartesyaya.be/taarten/basisrecept-zanddeeg/

Voor de vulling

  • 150+50 g witte chocolade
  • 150 g light roomkaas bv Philadelphia
  • 220 g mascarpone
  • 100 g volle room
  • 1 tl vanille extract
  • 350 g frambozen (ofwel 60 in totaal)
  • handje pistachenoten gecrusht – optioneel

Instructies
 

Voor het zanddeeg

  • Volg de instructies op https://www.tartesyaya.be/taarten/basisrecept-zanddeeg/
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen matje en verwarm de oven voor op 175°C.
  • Wanneer je het deeg begint uit te rollen, steek je met je taartring ronde vormen uit voor de bodem. Snij lange stroken voor de randen en leg een bodem + rand in elke ring.
  • Bak de taartbodems +/- 15 min in de voorverwarmde oven.
  • Laat ze volledig afkoelen op een rooster alvorens verder te gaan.

Voor de vulling

  • Snij 50 g chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie of in de magnetron op 600w met intervallen van 30s. Indien je voor de intervallen kiest, roer de chocolade tussen elk interval om. Wanneer de chocolade bijna volledig gesmolten is, blijf je roeren tot alle laatste beetjes ook zijn weggesmolten.
  • Lepel op elke bodem een theelepel (= ongeveer 4g) gesmolten chocolade. Met de achterkant van het lepeltje kan je de chocolade wat verspreiden. Laat even uitharden in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  • Snij nu de volgende 150 g witte chocolade in stukjes en smelt ook deze au bain-marie of in de magnetron. Zet opzij.
  • Klop, in een andere mengkom, de room stijf samen met het vanille extract. Voeg er de roomkaas en mascarpone aan toe en mix tot alles goed gemengd is.
  • Doe er op het einde heel geleidelijk de gesmolten witte chocolade bij (deze zou lichaamstemperatuur moeten aanvoelen ondertussen) en mix nog even verder tot je een gladde massa hebt.
  • Doe de vulling in een spuitzak en knip er de onderkant af. Spuit de vulling op een taartje (+/- 50 g per taartje). Laat verder opstijven in de koelkast (gedurende min. 2u, of nog beter, gedurende een hele nacht).
  • Werk elk taartje af met 6 frambozen en (optioneel) gecrushte pistachenootjes.

Notities

Per taartje van 40 g deeg + 4g witte chocolade + 50 g vulling 
Koolhydraten: 28,5 g
Kcal: 387
Vet: 26,8 g
Verz.vet: 15 g
Eiwit: 7,2 g
vezels: 1,2 g