Gemakkelijke rijsttaartjes, de naam zegt het al… ze zijn dus niet moeilijk 🙂 . Ik had ze ook luie rijsttaartjes kunnen noemen, want het deeg maak je niet zelf. Maar lui vond ik toch niet het gepaste woord als je nog 40 min. moet wachten voor je rijstpap klaar is (en af en toe moet roeren, zwaar labeur 🙂 ).

Mijn aller allereerste recept dat hier op mijn blog verscheen was ook een rijsttaart. En die rijsttaart was mogelijk nog gemakkelijker dan deze variant, want daar heb je zelfs geen bodem/deeg voor nodig. Het recept vind je hier. Hoewel ze misschien iets makkelijker is, is ze niet lekkerder… helaas… ik vind een bodem wel een gemis.

rijsttaartje

Voor deze versie ging ik voor de suikervrije variant en verving de suiker door Zùsto (ik paste het recept ook lichtjes aan). Ik raad je aan om de Zùsto wat naar smaak toe te voegen. De hoeveelheid die ik in dit recept gebruikte maakt de rijsttaartjes niet heel zoet. Heb je de gemakkelijke rijsttaartjes liever iets zoeter, doe er dan 10g extra bij.

Nog even wat meer over Zùsto! Ik krijg heel vaak de vraag waar je Zùsto kan kopen. Zùsto is te koop in de meeste Colruyt, Makro en Aveve winkels. Wil je toch heel zeker zijn, neem dan een kijkje op de website van Zùsto. Daar is een handig kaartje waar je op kan zoeken in welke winkels in jouw buurt ze Zùsto verkopen. Klik hier om naar dit overzicht te gaan.

Ben je een rijsttaarten fan, bekijk dan zeker ook mijn Bresiliënnetaart. Dit is een magische taart! Wat er zo magisch aan is, lees je in het artikel 😉 .

rijsttaartjes

Gemakkelijke Rijsttaartjes met Zùsto

Moeilijkheidsgraad : Gemakkelijk
Lactosevrij (bekijk wel goed de ingrediënten van de bladerdeeg)
Voorbereidingstijd 40 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 1 uur 5 min
Gang Nagerecht
Porties 5 taartjes
calorieën 238 kcal

Equipment

  • Kleine bakvormpjes van
  • Steelpannetje

Ingrediënten
  

  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 tl vanille extract
  • 500 ml ongezoete amandelmelk (of halfvolle melk indien het niet lactosevrij moet zijn)
  • 90 g dessertrijst
  • 60 g Zùsto (of voeg naar smaakt eventueel nog meer toe indien je het niet zoet genoeg vindt)
  • 20 g harde margarine
  • 1 snufje zout
  • 1 ei

Instructies
 

  • Doe het vanille extract bij de melk en breng deze aan de kook.
    Wanneer de melk kookt, voeg je de rijst toe.
  • Zet het deksel op de pot en laat 40 min sudderen op een zacht vuurtje. Roer regelmatig om!
  • Als de rijstpap klaar is doe er dan de Zùsto, de margarine en het zout bij (en meng alles goed). Laat de rijstpap afkoelen.
  • Splits het ei en klop het eiwit stijf. Meng de eidooier onder de rijstpap en schep ook het opgeklopte eiwit er luchtig onder.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de taartvormpjes in met margarine. Snij cirkels (ter grootte van de kleine taartvormpjes) uit het bladerdeeg en leg deze in de taartvormpjes. (ongeveer 32 g bladerdeeg per vormpje).
  • Vul de vormpjes met rijstpap (+/- 85g). Bak de taartjes 25 min. in de oven.

Notities

Per taartje
Koolhydraten: 23,5 g
Kcal : 238 
Vet : 12,5 g
Verz vet: 5,0 g
eiwit: 4,4 g
Vezels: 2,2 g