Vanwege de tropische temperaturen die hier in ons Belgenlandje blijven aanhouden was ik nog maar eens op zoek naar een no bake taart. En omdat mijn zoontje zoooo dol is op tiramisu begon mijn zoektocht naar iets tiramisu-achtigs. Een echte Tiramisu laat zich niet makkelijk (en vooral niet mooi) op foto vastleggen... geloof me, ik probeerde het al 🙂 . Maar een tiramisutaart, dat kan ik enkel interpreteren als iets dat je op een deftige manier in stukken kan snijden. En ja hoor... dat is het! Oordeel zelf maar (zie foto's).

Deze Kindvriendelijke Tiramisutaart bevat geen eieren en net daarom is ze heerlijk licht. Ze hoeft niet in de oven, is op 1, 2, 3 klaar en poepsimpel. Wat zoek je nog meer in een taart eigenlijk?

Het recept van deze Tiramisutaart heb ik van Hap & Tap gestolen (no worries, ze weet ervan 😉 ). Ik paste het lichtjes aan: Ik liet de Amaretto achterwege en maakte van de sterke koffie een platte zjat. Et voilà, aanschouw de Kindvriendelijke Tiramisutaart!

Tiramisutaart
Tiramisutaart zonder eieren

Algemeen

  • Bereidingstijd: 20 min voorbereiding + 4u laten rusten in de koelkast (bij voorkeur een hele nacht)
  • Moeilijkheidsgraad: ♣
  • Vinden van ingrediënten: ♣

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Serveerschaaltje
  • 2 mengkommen
  • Mixer
  • Zeef (voor het cacaopoeder)

Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 250 g mascarpone
  • 125 g volle room
  • 85 g gecondenseerde melk (met suiker)
  • 1 pak boudoir koekjes
  • 1 kop koffie met melk
  • Cacaopoeder (als afwerking) of chocolade schilfers

Instructies

  1. Begin met het maken van een kop koffie. Giet de koffie in een diep bord en doe er melk bij (kies zelf hoe straf je de koffie nog wil). Zet het bord opzij zodat de koffie ondertussen kan afkoelen.
  2. Klop de room stijf tot slagroom. Zet opzij.
  3. Klop in een andere mengkom de mascarpone los en giet er de gecondenseerde melk bij.
  4. Roer nu luchtig de opgeklopte slagroom onder het mascarpone mengsel met een spatel.
  5. Neem een serveerschaaltje en dompel de boudoirkoekjes met de gesuikerde kant in de koffie. Heb je niet graag een sompige taart, dompel dan enkel de gesuikerde kant in de koffie (zodat het koekje niet helemaal onder gaat dus).
  6. Leg het koekje met de droge kant (zonder suiker) op de serveerschaal. Dompel de andere koekjes in de koffie. Ik legde er 12 naast elkaar voor een lange rechthoekige taart.
  7. Heb je 12 koekjes naast elkaar gelegd? Smeer dan voorzichtig (de koekjes kunnen wat bewegen dus hou ze desnoods wat tegen met je vingers) de helft van het beslag over de koekjes.
  8. Dompel opnieuw 12 koekjes in de koffie en leg ze bovenop de eerste rij.
  9. Smeer er de andere helft van het mascarpone beslag over. Smeer ook wat beslag rond om rond de taart zodat de zijkanten ook bedekt zijn. Dit kan je doen met een mes of spatel.
  10. Versier tenslotte de bovenkant met cacaopoeder of chocolade schilfers.
  11. Laat minstens 4u rusten in de koelkast.

Bron: Gebaseerd op het recept van de vederlichte tiramisutaart zonder eieren van Hap&Tap.