Ik noem het luie appeltaartjes. Waarom? Omdat ze zoooo makkelijk zijn, dat je het amper een recept kan noemen. 100% bakkluns-proef én op 1-2-3 klaar. Ideaal als je nog snel een dessertje voor je bezoek ineen moet flansen. Ze zijn overheerlijk krokant en het allerlekkerst als ze vers zijn en nog een tikje lauw… Met een bolletje vanille ijs of met een toef slagroom… njom njom.

Mensen vragen mij vaak: ‘Als jij bakt, wie eet dat allemaal op?’ Zelf proef ik natuurlijk altijd, vaak deel ik een stuk met mijn man. De kinderen mogen ook altijd eens proeven, hoewel zij best kieskeurig zijn 🙂 . Er moet chocolade inzitten of het is een no go voor hen. De rest neem ik (of mijn man) mee naar het werk, voor de collega’s (I know, mij wil je toch zo graag als collega!? 🙂 )En soms… deel ik taartjes aan wildvreemden uit. Zoals vorige zondag, toen we onze zetel op 2dehands te koop hadden gezet en diezelfde avond 2 studenten hem kwamen oppikken. Blij dat ik ervan verlost was, bood ik hen 2 appeltaartjes aan. En daar zeiden ze geen nee tegen natuurlijk!

Ben je wel fan van luie taartjes? Dan kan je ook altijd mijn Luie aardbeientaart eens proberen. Die is net zo simpel!

Algemeen

  • Bereidingstijd: 15 min + 15 min baktijd
  • Moeilijkheidsgraad:
  • Vinden van ingrediënten:

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • 1 mengkommen
  • Bakplaat/Ovenplaat

Ingrediënten (voor 4 taartjes)

  • 2 appels
  • 1 vel bladerdeeg (kant en klaar)
  • 25 g boter (kamertemperatuur)
  • 40 g lichtbruine suiker
  • 1 kl kaneel
  • Optioneel: vanille ijs of volle room + een lepel bloemsuiker (voor de slagroom)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rol de bladerdeeg af en snij hier 4 cirkels uit (de grootte van een soepkommetje – +/- 12cm diameter). Leg de bladerdeeg cirkels op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  3. Zorg ervoor dat de boter heel zacht is (je kan hem eventueel lichtjes smelten in de magnetron) en meng er 20g suiker en 1/2 kl kaneel door.
  4. Besmeer de cirkels met het botermengsel (je kan dit doen met de achterkant van een lepeltje).
  5. Snij de appels in dunne schijfjes en leg de appelschijfjes in een waaier op de cirkels.
  6. Voeg 1/2 kl kaneel toe aan de rest van de suiker (20g) en besprenkel de bovenkant van de appelschijfjes ermee.
  7. Bak de taartjes gedurende 15 à 20 min in de voorverwarmde oven tot de kantjes goudbruin zijn.
  8. Serveer bij voorkeur nog lauw met een bolletje vanille-ijs, of klop de room met een lepel suiker op tot slagroom en dien op.

Bron: Geïnspireerd op het recept van de Lekker van bij ons – Appeltaartje met vanille-ijs