Deze no bake Oreo kaastaart is H.E.M.E.L.S. Niet echt origineel qua omschrijving, maar ik heb er gewoon geen andere woorden voor... Met deze temperaturen had ik geen zin om extra warmte in huis te halen door de oven te gebruiken dus ging ik voor een 'no bake' (niet in de oven dus) taart. Zoals jullie in mijn vorige post van de yoghurtijsjes konden lezen, is het al weken warm en met zo'n warmte is het wijselijk de oven even wat rust te gunnen.

No bake Oreo kaastaart

Vrijdag op het werk ging het over taart... geen idee hoe we erop kwamen, we hadden waarschijnlijk wel zin in een stukje (as usual 🙂 ). Aangezien het al enige tijd geleden was dat ik nog een taartje postte vond ik het dus hoog tijd om hier verandering in te brengen. Ik ben best wel fier op mijn recept (zelf verzonnen, hoera!), dus lees even mee want deze no bake Oreo kaastaart bevat het eigenlijk állemaal... een bodem van verkruimelde Oreo koekjes en een kaasbeslag met een vleugje kokos en witte chocolade. Nu kwijl je vast niet alleen meer van de warmte 😉 !?

No bake Oreo kaastaart

Algemeen

  • Bereidingstijd: 35 min voorbereiding + min 3 u in de koelkast
  • Moeilijkheidsgraad: ♣
  • Vinden van ingrediënten: ♣

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Mixer
  • Hakmachine/keukenmachine
  • Springvorm (+/- 24 cm diameter)
  • Bakpapier
  • Mengkom

Ingrediënten

Voor de bodem
  • 24 Oreo koekjes
  • 75 g gesmolten boter
Voor het beslag
  • 150 g witte chocolade
  • 400 g Philadelphia kaas
  • 200 g volle room (opklopbaar)
  • 6 verkruimelde Oreo koekjes
  • Optioneel: 3 stevige eetlepels kokosrasp (of naar smaak toe te voegen)

Instructies

Voor de bodem
  1. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Verkruimel met een keukenmachine de Oreo koekjes en smelt de boter in de microgolfoven.
  3. Giet de gesmolten boter over de verkruimelde Oreo koekjes en meng met een lepel alles goed door elkaar.
  4. Stort de Oreo botermassa in de springvorm en druk stevig aan met de achterkant van de lepel. Dit wordt de bodem.
  5. Zet de springvorm in de koelkast terwijl je het beslag maakt (+/-30min).
Voor het beslag
  1. Smelt de witte chocolade au marie of in de microgolf. Zet apart.
  2. Klop de room stijf, zet apart.
  3. Mix de roomkaas los en doe de opgeklopte room erbij. Mix op lage snelheid verder.
  4. Doe er 3 el kokosrasp bij (optioneel).
  5. Verkruimel 6 Oreo koekjes en voeg dit bij het beslag.
  6. Eindig met de gesmolten witte chocolade en mix tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.
  7. Haal de springvorm uit de koelkast en stort het beslag over de bodem. Strijk alles glad en laat nog minstens 3u opstijven in de koelkast.
  8. Werk eventueel af met schilfers witte chocolade of enkele (in stukken gehakte) Oreo koekjes.