Mijn kinderen (en ikzelf) zijn verzot op Tiramisu. Toen Zùsto me vroeg om een Tiramisu met rood fruit te maken, sloeg de twijfel eerst toe (met de code TARTESYAYA10 krijg je trouwens 10% korting als je via de website van Zùsto besteld). Want een echte tiramisu is dat niet natuurlijk, want daar zit koffie in! Maar ok, het wordt zomer en warm… en dan staan we niet te poppelen om die oven op te zetten. Dus ging ik aan de slag…

tiramisu met rood fruit

Voor de zwangere vrouwen onder ons, in deze tiramisu met rood fruit, zitten géén rauwe eitjes verwerkt en ook geen alcohol. Ideaal ook voor mensen met een ei-allergie.

Het is een perfect zomers fris en luchtig dessertje dat je in no time in elkaar flanst. Je maakt hem idealiter al een dagje op voorhand dan is hij nog lekkerder. Sowieso hebben de koekjes wat tijd nodig om ‘wak’ te worden, dus maken en direct opeten is iets minder aan te raden (voor de ongeduldigen onder ons, kan het zeker, maar hij is net nog lekkerder de dag erna).

Wat ik aan een tiramisu vaak storend vind, is zo’n plasje koffie onderaan de tiramisu. Daarom dompel ik ook nooit mijn koekjes in de koffie (of in het geval van deze Tiramisu met rood fruit, in het appelsiensap), maar schep ik met een koffielepeltje de koffie of het sap over het koekje. Zo kan je makkelijker doseren en heb je geen sompige boel onderaan je Tiramisu.

Toch meer fan van een klassieke tiramisu, dan kan je hier het recept van de Tiramisu met speculoos terugvinden.

tiramisu met rood fruit

Tiramisu met Rood Fruit

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Ei-vrij
Voorbereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Nagerecht
Porties 8 personen
calorieën 239 kcal

Equipment

  • 1 Schaal van 20 x 15
  • 1 Mengkom
  • 1 citrus pers

Ingrediënten
  

  • 1 Appelsien (om te persen)
  • 200 ml volle room
  • 60 g Zùsto
  • 250 g mascarpone
  • 150 g aardbeien (zonder steeltje)
  • 100 g frambozen
  • 100 g blauwe bessen
  • 10 lange vingers (boudoir koekjes)

Instructies
 

  • Pers de appelsien en doe het sap in een kommetje. Was de aardbeien en ontdoe ze van het steeltje. Snij de grote aardbeien in kwartjes en halveer de kleinere. Leg ze op een keukenpapiertje zodat ze zeker niet te nat meer zijn. De frambozen en de blauwe bessen was persoonlijk niet (anders blijven ze te nat). Uiteraard hou ik je niet tegen om het wel te doen 🙂 maar dop ze dan goed droog met keukenpapier.
  • Klop de room tot slagroom en tijdens het opkloppen doe je er lepel per lepel de Zùsto bij. Wanneer de room bijna is opgeklopt doe je er de mascarpone bij.
  • Klop nog even verder op lagere snelheid tot je een glad beslag krijgt.
  • Bedek de schaal met een laagje beslag. Leg er de lange vingers op en schep met een koffielepel het appelsiensap over de lange vingers (doppen kan ook, maar dan vind ik het persoonlijk te sompig worden).
  • Dek af met fruit (stukjes aardbei, frambozen en blauwe bessen) en vervolgens met de rest van het mascarpone mengsel. Sluit af met het overige fruit.
  • Zet minimum 6u in de koelkast alvorens te serveren (de dag nadien nog lekkerder 😉 ).

Notities

Voor 100 g Tiramisu (dat is een groot stuk! Ik hou van kleinere stukjes, maar ik reken het voor jullie per 100g uit, dat herrekent gemakkelijker).
Koolhydraten: 8,4 g
Kcal: 239
Vet: 20,3 g
Verz.vet: 13,6 g
Eiwit: 3,4 g
Vezels: 2,0 g
 
Trefwoord Aardbeien, blauwe bessen, frambozen, Tiramisu