Kerst staat voor de deur en ik weet niet hoe het er bij jullie aan toegaat, maar wij hebben een hele week boordevol familiefeesten. Ik bied me altijd vrijwillig aan om voor het dessert te zorgen (ah ja!).

Hierbij deel ik jullie mijn top 7 van Kerst desserts. Waarom een top 7? Eigenlijk wou ik een top 5 maken, maar bij het nummeren van de recepten bleek dat er al 6 recepten in mijn top 5 stonden. Daarbovenop vertelde een collega van me dat ze voor kerst mijn Kokos Limoen cake ging bakken en toen dacht ik ‘laps… die staat niet op mijn lijst’. En zo werd het dus een top 7!

Naarmate je naar beneden scrolt worden ze wat uitdagender. Dus de top 7 Kerst desserts van bakkluns tot gevorderde. Here we go…

1. Homemade raffaëllo’s

Homemade Raffaëllo's

Echt veel gemakkelijker dan deze Homemade Raffaëllo’s kan het ongetwijfeld niet worden want je hebt maar 3 (!) ingrediënten nodig om ze te maken en al helemaal geen oven. Whut!? Ook kan je ze een dag (of 2) op voorhand maken. Het lezen van het recept duurt waarschijnlijk al langer dan het maken ervan. Het recept vind je hier.

2.Ijstaart (Homemade Viennetta)

Een ijstaart is ALTIJD een goed idee! Laat ik je alvast 3 héél goede redenen geven waarom:

  • Snel klaar – 30 min
  • Je kan het makkelijk enkele dagen op voorhand maken – want ze moet toch in de vriezer
  • Makkelijk – slechts 5 ingrediënten!
Ijstaart (homemade Viennetta)

Maar goed, in het artikel zelf vond ik zelfs 5 goeie redenen om deze taart te maken 🙂 dus klik maar snel door naar het recept van de Ijstaart (homemade Viennetta), als je nog niet overtuigd was. ’t Is de moeite, ik zeg het je! Oh ja, de reactie vorig jaar bij Kerst: ‘Beter dan een Viennetta’. écht, niet verzonnen 😉 .

3. Kokos Limoen cake

De Kokos Limoen cake is een frisse afsluiter van het Kerstmenu. Ze is heerlijk smeuïg en kan daarom ook een dag op voorhand gemaakt worden. Het is een cake, dus er kan ècht maar heel weinig mis gaan met dit recept. Klik hier om het recept te raadplegen.

Kokos Limoen Cake

4. Ferrero rocher cupcakes

Ferrero Rocher’s horen bij Kerst… Dat delicate bonbonnetje in een gouden papiertje… ik begin al lichtjes over mijn toetsenbord te kwijlen… Maar wat nòg lekkerder is dan een Ferrero Rocher, is een Ferrero Rocher in een cupcake! Zet er nog sterretjes vuurwerk bovenop en je hebt een pronkstuk om te serveren aan je gasten.

Het recept van deze overheerlijke cupcakes vind je hier.

5. Gevulde Vanille Bundt cake

Nog zo’n pareltje is deze Gevulde Vanille Bundt cake. Een makkelijke luchtige vanille cake met een heerlijk laagje chocolade cheesecake frosting er midden in. Werk af met chocolade ganache en strooi erop los met wat eetbare sterretjes of gouden sprinkles om de Kerstlook helemaal on point te krijgen.

Gevulde Vanille bundt Cake

6. Speculoos macarons

Deze feestelijke lekkernij verscheen nog maar recentelijk op mijn blog, maar geef toe… hoe leuk zien deze eruit!? Het lijken wel Macarons met Kerstversiering. Ideaal om je gasten mee te verrassen bij een tasje koffie. Aangezien macarons niet het makkelijkste dessert zijn, belanden deze mooierds op plaatsje 6. Maar wel voeg ik er graag aan toe dat het recept van deze macarons het meest geslaagde recept is dat ik ooit al probeerde. Dus als je aan je eerste keer ‘macarons maken’ toe bent, is dit zeker en vast een goed recept om mee te starten.

Klik hier door voor het recept van de Speculoos Macarons.

Speculaas macarons (kersteditie)

7. Chocolade Caramel Dripcake

Dat je met deze taart indruk maakt, hoef ik je niet uit te leggen. Maar buiten het feit dat deze Chocolade Karamel Dripcake er op en top feestelijk uitziet, is ze ook nog eens mega lekker! Ik ga er niet om liegen, het is wel een werkje. Maar als je enkel voor het dessert moet zorgen, kan deze er misschien wel af 😉 .

Prettige feesten iedereen! En vergeet, naast het stressen, ook niet volop te genieten (en een plaatsje in je buik te bewaren voor het dessert achteraf 😉 )