Witte chocolade mascarpone taart met frambozen... ja die naam alleen al is echt een mondvol! Ik twijfelde tussen mascarpone taart of kaastaart. Kaastaart vond ik nogal gewoontjes klinken voor een topper als deze. Hierbij een warme oproep: ideëen voor een betere (en kortere naam) voor deze taart zijn zeker welkom! 

Nu over de taart... ik kan niet anders schrijven dan dat ze overheerlijk is! Lekker romig, niet te zwaar en heerlijk fris door de frambozen. Ik moet ook bekennen dat ik eigenlijk superfier op mezelf ben omdat ik het recept helemaal zelf heb samengesteld. Na poging nummer 1 zat het er al boenk op! Dus ik laat jullie niet langer in spanning wachten en deel hierbij mijn ultieme recept!

Algemeen

  • Bereidingstijd: 20 min voorbereiding + 15 min bakken + min. 4u laten opstijven
  • Moeilijkheidsgraad: ♣ ♣
  • Vinden van ingrediënten: ♣ 

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Mixer
  • Springvorm (+/- 23 cm diameter)
  • Bakpapier
  • Spatel

Ingrediënten

Voor de bodem
  • 200 g sprits koeken
  • 80 g boter
  • 70 g witte chocolade
  • 3 eetlepels frambozenconfituur
Voor de vulling
  • 200 g Philadelphia
  • 150 g witte chocolade
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 g mascarpone
  • 100 g volle room
Voor de afwerking
  • 250 g frambozen
  • 1 el bloemsuiker

Instructies

Voor de bodem
  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.
  2. Verwarm de oven voor op 175 ° C.
  3. Verkruimel de spritsen.
  4. Smelt de boter en voeg deze bij de spritsen. Meng alles goed.
  5. Stort de spritsmassa in de springvorm en druk stevig aan zodat je een egale bodem krijgt.
  6. Bak deze in de voorverwarmde oven gedurende 15 min.
  7. Laat de bodem volledig afkoelen.
  8. Als de bodem afgekoeld is, smelt 70 g chocolade (au bain-marie) en strijk dit met de achterkant van een eetlepel uit over de taartbodem. Laat even opstijven in de frigo (zo krijg je een extra krokant korstje).
  9. Als de chocolade hard is geworden smeer dan 3 eetlepels frambozenconfituur uit over de witte chocolade.
Voor de vulling
  1. Smelt de rest van de witte chocolade (150 g) au bain-marie.
  2. Klop, in een andere mengkom, de room stijf samen met de vanillesuiker.
  3. Voeg er de Philidelphia en mascarpone aan toe en mix tot alles goed gemengd is. Doe er op het einde de gesmolten witte chocolade bij en mix nog even verder tot je een gladde massa hebt.
  4. Stort de vulling in de springvorm.
  5. Laat verder opstijven in de frigo (gedurende min. 4 u, of nog beter, gedurende een hele nacht).
Voor de afwerking
  1. Versier de bovenkant van de taart met frambozen en besprenkel (net voor het opdienen, anders trekt de bloemsuiker in de frambozen en verlies je het sneeuweffect) met wat bloemsuiker.