Meringue klinkt zo verdomd gemakkelijk, maar ik moest ze 3x maken om ze precies goed te krijgen hoe ik het wou 🙂 .

Dus speciaal voor jullie heb ik het ultieme meringue recept samengesteld. Na 3 pogingen kan ik jullie zeggen dat dit hét is. De meringues waren niet gebarsten, ze werden niet bruin, waren mooi mat en heerlijk krokant!

Algemeen

  • Bereidingstijd: 10 min bereidingstijd, 1u drogen in de oven (afhankelijk van hoe groot je ze maakt)
  • Moeilijkheidsgraad: ♣ ♣ ♣
  • Vinden van ingrediënten:

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Weegschaal
  • Bakpapier
  • Spatel
  • Spuitzak
  • Spuitmondje

Ingrediënten

  • 2 eiwitten (= +/65 g)
  • witte suiker – neem evenveel gram als de eiwitten (dus als je 65 g eiwit hebt, neem dan 65 g witte suiker)
  • poedersuiker – neem evenveel gram als de eiwitten
  • 1 el citroensap
  • 1 tl maïzena

Instructies

  1. Doe 1 el citroensap in je mengkom en wrijf met een keukenpapiertje de mengkom schoon met het citroensap (dit zorgt ervoor dat je mengkom ontvet). Ga ook nog even met het keukenpapier over de garde van de mixer.
  2. Doe de eiwitten in de mengkom en klop deze tot ze beginnen schuimen.
  3. Schep er lepel voor lepel de witte suiker bij en blijf mixen tot je stijve pieken krijgt.
  4. Doe er als laatste de gezeefde poedersuiker bij samen met de maïzena. Mix nog even kort;
  5. Je moet de kom ondersteboven kunnen houden zonder dat het schuim eruit glijdt.
  6. Verwarm de oven voor op 100 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  7. Schep het beslag in een spuitzak met gekartelde of ronde spuitmond en zorg dat je de lucht eruit duwt.
  8. Spuit toefjes op het bakpapier. Deze zouden niet mogen uitlopen als je ze stijf genoeg gemixt hebt. je kan ze dus redelijk kort op elkaar spuiten.
  9. Zet de meringues gedurende 50min à 1u in de oven (als je kleine meringues maakt. Maak je er grotere, laat ze dan 90 min in de oven staan).
  10. Als de meringues loskomen van het bakpapier zijn ze klaar. Verplaatst ze eventueel naar een rooster om af te koelen.