De paaseieren liggen al te pronken in de supermarkten, dat betekent maar 1 ding: Pasen komt eraan! Persoonlijk ben ik grote fan, ik vind het bijna even spannend als de kinderen (of zelfs spannender!). Een zalige paasbrunch hoort ook bij Pasen. En wat dacht je van deze mega schattige bladerdeeg (Paas)konijntjes als afsluiter van de brunch? Met hun staartje van slagroom zijn ze letterlijk (en figuurlijk) om op te eten!

Ik maakte dit recept in opdracht van Inex en de staartjes werden dan ook gemaakt met de volle room van Inex. De volle room is heerlijk makkelijk in gebruik. Het opkloppen tot slagroom is echt kinderspel! En het maken van de bladerdeeg (paas)konijntjes trouwens ook 😉 .

Op zoek naar nog meer paas-receptjes? Bekijk dan zeker deze recepten ook eens:

Bladerdeeg konijntjes

Bladerdeeg (Paas)konijntjes

Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Lactosevrij (indien lactosevrije margarine en lactosevrije bladerdeeg)
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 17 minuten
Totale tijd 37 minuten
Gang Nagerecht
Porties 13 konijntjes
calorieën 126 kcal

Equipment

  • bakplaat
  • bakpapier
  • Spuitzak voor de staartjes
  • Gekarteld spuitmondje optioneel
  • bakkwast

Ingrediënten
  

  • 2 vellen bladerdeeg (vierkant of rond) Ik gebruikte ronde vellen, maar je kan ook vierkante vellen bladerdeeg gebruiken. Dat werkt misschien nog makkelijker. Maar is wat moeilijker te vinden in sommige supermarkten.
  • 40+10 g witte suiker
  • 1 el kaneel
  • 20 g vloeibare margarine (uit een knijpfles)
  • 100 ml Inex volle room

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet aan de kant.
  • Leg 1 vel bladerdeeg open en besmeer, met behulp van een kwast, 10 g vloeibare margarine over het bladerdeeg. Blijf ongeveer 1,5 cm weg van de kant.
  • Dop de kwast in water en bestrijk die 1,5 cm die je overliet met water (dat zal ervoor zorgen dat het deeg beter blijft kleven). Meng 40 g suiker met het kaneel en strooi dit gelijkmatig over het bladerdeeg, blijf 1,5 cm weg van de kanten. 
  • Bestrijk het 2de vel bladerdeeg met de andere 10 g margarine en blijf wederom 1,5 cm weg van de kant. Leg deze op het vel dat met suiker en kaneel besteken is (met de ingevette kant naar onder). Maak kleine inkepingen met een vork langs de randen (zie foto).
  • Met een mes of een pizzasnijder, snij je stroken van een dikke centimeter af. Als je een rond vel gebruikt ga je de buitenkanten niet voor konijntjes kunnen gebruiken (maar je kan ze ronddraaien of iets anders mee maken). Plooi de stroken zo om zoals je op de afbeelding ziet. Zorg ervoor dat je in het midden wel een duidelijk 'gat' hebt. Want tijdens het bakken komt het deeg nog op. Snij eventueel de oren een beetje bij voor een beter resultaat (optioneel).
  • Leg de konijntjes op de bakplaat en bak gedurende 15 à 20 min in de voorverwarmde oven.
  • Wanneer de konijntjes helemaal zijn afgekoeld is het tijd om de slagroom te maken.
  • Doe 100 ml room in een mengkom en voeg er 10 g suiker aan toe. Klop met een mixer op tot slagroom. Opgepast, de room moet zacht en opgeklopt zijn. Maar klop niet te lang of je krijgt boter.
  • Doe de slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Heb je geen spuitmondje? Snij er dan gewoon de punt af. Spuit een toefje slagroom als staartje van de konijntjes.

Notities

Per konijntje van 30g gebakken (of 100 g)
Koolhydraten: 14 g (47 g)
Kcal: 126 (419 g)
Vetten: 6,8 g (22,7 g)
Verz. Vetten: 2,9 g (9,6 g)
Eiwit: 1,7 g (5,8 g)
Vezels: 0,5 g (1,8 g)
Trefwoord bladerdeeg, inex, pasen