Dé brownie, wat een klassieker. Wie lust dat nu niet!? Ik beken, ik ben eigenlijk niet zo'n fan 🙂 . Ja ik, dé chocoholic der chocoholics! Ik weet niet goed hoe het komt, maar ik denk dat ik een brownie meestal maar saai vind qua smaak. Daarom vind ik het ook noodzakelijk dat er nootjes inzitten en dat de brownie lekker smeuïg blijft. Wel... als jij mijn mening deelt, zal dit recept je zeker niet teleurstellen. Dit is de ultieme killerbrownie! Killerbrownie? Dat betekent, lekker zwaar en een volle chocolade smaak. Kortom: helemaal zoals een brownie hoort te zijn :).
Ben je calorietjes aan het tellen? Dan is een brownie niet zo'n goed idee natuurlijk, máár niet getreurd, probeer gerust eens de gezonde variant. Deze vind je hier. Je zal versteld staan van het resultaat!
Algemeen
- Bereidingstijd: 15 min voorbereiding + 20 min bakken
- Moeilijkheidsgraad: ♣
- Vinden van ingrediënten: ♣
Benodigdheden
- Bakvorm
- bakpapier
- Mixer
- Weegschaal
- Mengkom
- Microgolfbestendig potje
- Microgolfoven
Ingrediënten
- 200 g pure chocolade
- 120 g witte suiker
- 3 eieren
- 130 g boter op kamertemperatuur
- 50 g bloem
- 20 g amandelmeel
- 100 g noten naar keuze (ik gebruikte hazelnoten en cashewnoten)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier.
- Hak de chocolade in kleine stukjes en smelt deze op een lage stand in de microgolfoven.
- Neem een mengkom en doe er de volgende ingrediënten in: suiker, eieren, zachte boter, bloem en amandelpoeder. Mix tot een glad beslag.
- Hak de noten grof (met een groot keukenmes is dit het makkelijkst).
- Doe de noten en de gesmolten chocolade bij het beslag en roer alles goed om.
- Giet het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm.
- Bak de brownie gedurende 20 à 25 min in de voorverwarmde oven.
- Laat hem afkoelen alvorens uit de vorm te halen.
Bron: Geïnspireerd op het recept van de chocolade brownie van Dominique Persoone