Deze chocolade dadelkoekjes zijn niet gewoon lekker, maar ze zijn VER-SLA-VEND lekker! Je bent dus gewaarschuwd!

De noten binnenin en erbovenop geven de nodig crunch. Ook de chocolade is lekker krokant, dus beter dan dit wordt het niet eigenlijk.

Eenvoudiger dan deze koekjes wordt het ook echt niet. Je voegt gewoon alle ingrediënten samen, je haalt ze door een hakmolentje of blender, rolt balletjes van het deeg, je drukt ze plat en legt ze even in de vriezer (dat maakt het nadien makkelijker om er de chocolade rond te krijgen. )

Het uitdagendste aan dit recept is waarschijnlijk het smelten van de chocolade. Maar ook dat is een fluitje van het cent! 😉 De dadelkoekjes in de chocolade dompel is met behulp van 2 vorken ook zo geklonken.

Chocolade dadelkoekjes

Chocolade dadelkoekjes

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Glutenvrij
Lactosevrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Vriestijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 16 koekjes
calorieën 152 kcal

Ingrediënten
  

  • 150 g ontpitte medjoul dadels
  • 75 g pindakaas
  • 100 g pecannoten
  • 1 tl vanille extract
  • 200 g pure chocolade (lactosevrij indien nodig)

Instructies
 

  • Week de ontpitte dadels 15 min in heet water (zo worden ze malser). 
  • Doe alle ingrediënten in een hakmolentje of blender. Blend fijn tot een kleverige massa.
  • Rol balletjes van 20 g tussen je handen en leg ze in een bakje of schoteltje bedekt met bakpapier. Druk ze lichtjes plat. Zet ze +/- 1 u in de vriezer zodat ze wat harder worden.
  • Hak de chocolade in gelijke stukjes met een groot keukenmes. Doe de chocolade in een magnetron bestendig kommetje en smelt deze op laag wattage (600 W) gedurende 30 s. Roer na 30s om en zet opnieuw in de magnetron gedurende 30 s. Ga zo door tot alle chocolade gesmolten is. Dompel de dadelschijfjes in de chocolade en werk af met een hele pecannoot. 
  • Laat de dadelkoekjes nog wat verder uitharden in de koelkast alvorens te serveren.

Notities

Voor 100 g (of voor 30 g dadel koek)
Koolhydraten: 37,7 g (11,2 g)
Kcal: 505 (152)
Vet: 33,6 g (10,1 g)
Verz Vet: 9,2 g (2,8 g) 
Eiwit: 8,8 g (2,6 g)
Vezels: 7,8 g (2,3 g)
 
Trefwoord dadel, dadels