Wat doe je als je nog gecondenseerde melk over hebt? Chocolade fugde maken natuurlijk! Vorige keer postte ik het recept van de kindvriendelijke tiramisutaart. Hiervoor gebruikte ik gecondenseerde melk. Ik had nog meer dan de helft van het blikje over... en weggooien is toch zo'n zonde! Ik bak zo vaak iets 'omdat ik nog wat over heb van het één of het ander' (elk excuus is goed toch 😉 ). Maar dus dan bak je iets met een overschotje en kom je gegarandeerd weer met een ander overschotje te zitten... zo blijf je bezig natuurlijk 🙂 . Deze chocolade fudge is bijna té gemakkelijk eigenlijk. Maar waarom moeilijk doen als het ook poepsimpel kan!?

Scroll alvast even naar beneden en je zal zien dat de basis voor dit recept slechts uit 2 ingrediënten bestaat. Ja, je leest het goed, 2! Natuurlijk vond ik 2 zo belachelijk weinig dat ik er nog gauw wat noten (ook een 'overschotje' 🙂 ) bij kwakte. Je kan er uiteraard ook mee variëren door er bijvoorbeeld wat rozijntjes bij te doen. Allemaal lekker! Dit recept is 100% bakkluns-proof want het kan gewoon niet mislukken, beloofd!

chocolade fudge

Algemeen

  • Bereidingstijd: 10 min voorbereiding + 4u laten rusten in de koelkast
  • Moeilijkheidsgraad: ♣
  • Vinden van ingrediënten: ♣

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Bakpapier
  • Bakblik of ovenschaal
  • Steelpannetje

Ingrediënten (voor +/- 15 stukjes)

  • 150 g donkere chocolade
  • 170 g gecondenseerde melk
  • Grofgehakte noten: ik nam 60 g noten (een mix van hazelnoten en cashewnoten)

Instructies

  1. Bekleed de ovenschaal met bakpapier.
  2. Hak de noten grof (met een mes), zet apart.
  3. Hak de chocolade in kleine stukjes.
  4. Zet een steelpannetje op een middelhoog vuur met de gecondenseerde melk en voeg er de chocolade aan toe.
  5. Blijf goed roeren tot de chocolade volledig is weggesmolten.
  6. Haal het pannetje van het vuur en voeg er de noten aan toe.
  7. Stort het beslag in de ovenschaal en zet minstens 4 uur in de koelkast.
  8. Haal de fudge uit de koelkast en snij in kleine blokjes.

Bron: Gebaseerd op het recept Chocolade fudge van Eef Kookt Zo.