Homemade Raffaello's

Nog niet zo héél lang geleden (toen ik deze karamel fudge maakte) ontdekte ik de wondere wereld van de gecondenseerde melk. De gesuikerde gecondenseerde melk wel te verstaan. Het verschil tussen deze 2 soorten lees je in het artikel van de fudge. Je kan er eindeloos veel lekkers mee maken (een ijsstaart, cookie dough ijs of tiramisutaart zijn maar enkele voorbeelden) en daarom heb ik nu standaard een blikje in mijn keukenkast staan!

Toen ik voor Kerst nog iets kleins wou maken voor bij de koffie dacht ik meteen aan deze homemade Raffaello's, een recept van mijn favoriete bak-blogster en vriendin, Myriam van Hap&Tap.

Voor deze overheerlijke traktatie heb je maar 3 ingrediënten nodig. Het is zodanig weinig moeite dat ik onmogelijk kan bedenken waar het mis zou kunnen gaan. Als je deze geproefd hebt, ben je de originele al laaaaang vergeten 😉 .

Algemeen

  • Bereidingstijd: 20 min bereidingstijd
  • Moeilijkheidsgraad: ♣
  • Vinden van ingrediënten: ♣

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Mengkom
  • Lepel
  • Kleine papieren cupcake vormpjes om de bolletjes in te presenteren (optioneel)

Ingrediënten

  • 250 g kokosrasp
  • 200 g gesuikerde gecondenseerde melk (dat is ongeveer de helft van een blikje van Nestlé - te vinden in de supermarkt bij de melkafdeling)
  • Hele gepelde amandelnoten

Instructies

  1. Meng 200 g kokosrasp (zo hou je dus nog 50 g apart) met de gecondenseerde melk.
  2. Zet gedurende een uurtje in de koelkast.
  3. Rol er met je handen bolletjes van en druk er een amandelnoot in. Rol de balletjes nog eens door de overige kokosrasp.
  4. Zet de bolletjes nog minstens 2 u in de koelkast alvorens op te dienen.

Bron: Homemade Raffaello's van Hap & Tap.