Homemade Twix ontbrak nog aan mijn lijstje van snoeprepen. Eerder maakte ik al de homemade bounty’s, ook passeerde er al een snickerstaart de revue en eveneens het recept van een overheerlijke bountytaart kon je hier terugvinden. En zo werd het echt eens hoogtijd om het rijtje aan te vullen met zelfgemaakte Twixen.

Homemade Twix

Ook hier mispakte ik met wat aan de tijd. Het is een reep die je in stapjes moet maken. Eerst de koekjes, dan de karamel en vervolgens onderdompelen in de chocolade. Maar wat waren ze lekker (en dus zeker het gepruts waard)!

Ik poste via mijn instagram stories al een sneekpeek van de twixen en toen ik maandag met mijn bloedappelsiencake kwam aandraven zag ik enkele teleurgestelde blikken: ‘aaah nu dacht ik dat je die twixen zou mee hebben’. Maar helaas pindakaas mochten de twixen dit keer met mijn man mee naar het werk. Gelukkig (of pech voor de collega’s van mijn man, het is maar hoe je het bekijkt) was hij ze vergeten mee te nemen. De volgende dag kon ik mijn collega’s dus alsnog gelukkig maken met deze huisgemaakte lekkere Twixen. De commentaren waren lovend!

Algemeen

  • Bereidingstijd: 1,5u
  • Moeilijkheidsgraad: ♣ ♣
  • Vinden van ingrediënten: ♣ ♣

Benodigdheden

  • Mengkommen (2)
  • Mixer
  • Weegschaal
  • Magnetron
  • Bakpapier

Ingrediënten

Voor de twix-koekjes (+/-24 stuks)
  • 160 g bloem
  • 80 g witte bastardsuiker
  • 100 g koude boter
  • Eventueel een el koud water
Voor de karamel
  • 200 ml gecondenseerde melk (gesuikerd – uit blik)
  • 30 g boter
  • 30 g lichtbruine basterdsuiker
Voor de topping
  • 300 g melkchocolade

Instructies

Voor de twix-koekjes
  1. Snij de boter in blokjes en doe deze samen met de suiker en de boter in een mengkom (behalve de eetlepel water).
  2. Kneed met je handen en voeg, indien het deeg te droog blijft, nog 1 el koud water toe. Probeer een bal te vormen, maar geen paniek, het normaal dat het deeg wat brokkelig blijft aanvoelen.
  3. Laat het deeg 30 min rusten in de koelkast. (maak ondertussen de karamel, zie hieronder)
  4. Verwarm de oven voor op 175°C.
  5. Bestuif het aanrecht overvloedig met bloem en leg er de deegbal op.
  6. Rol zachtjes uit met een deegrol (die eveneens met bloem bestrooid is). Het deeg kan wat uiteenvallen maar dat is normaal. Probeer een langwerpige rechthoeken uit te snijden van +/- 1,5 cm op 10 cm.
  7. Bak deze gedurende 12 à 15 min in de voorverwarmde oven.
  8. Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster.
Voor de karamel
  1. Zet een steelpan op middelhoog vuur en smelt er de boter samen de suiker in.
  2. Wanneer de suiker is opgelost doe je er de gecondenseerde melk bij.
  3. Blijf roeren tot de karamel indikt. Dit duurt zo’n 10 à 15 min. Laat je pan niet alleen en blijf roeren anders krijg je aangebrande karamel.
  4. Laat afkoelen in de koelkast en doe de karamel nadien in een spuitzak.
  5. Knip het puntje van de spuitzak (opening +/-1cm) en spuit reepjes karamel op de koekjes.
Voor de topping
  • Hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een hittebestendig kommetje
  • Smelt op lage wattage met 30 s interval in de magnetron.
  • Roer om de 30 min de chocolade om.
  • Wanneer de chocolade bijna volledig gesmolten is, blijf je roeren tot ook de laatste stukjes zijn opgelost.
  • Dompel er de koekjes met karamel in onder en laat ze uitharden op bakpapier.
  • Smakelijk!

Bron: Recept van Homemade twix van Ellouisa cooking.