Ik ga niet veel woorden vuilmaken aan deze kokosrotjes. Behalve dat ze echt, maar dan ook écht, poepsimpel zijn om te maken, zijn ze ook nog eens overheerlijk. Als je bezoek krijgt en je heb geen tijd om iets te maken (of naar de bakker te gaan om een taart te halen, dat laatste overkomt mij persoonlijk zelden :)) dan tover je in een mum van tijd deze kokosrotjes op een serveerblaadje.

Voor alle keukenklunzen onder ons; je moet al venijnig je best doen om dit recept te laten mislukken! Het recept komt uit mijn persoonlijke collectie en is ongetwijfeld een samenraapsel van allerhande recepten die ik op the good old internet vond (dat is te merken aan het doorstrepen en verbeteren in mijn handgeschreven receptenboekje).

Alleszins de kokosrotjes zijn succes gegarandeerd!

Ben je een chocoholic zoals ik? Dan heb ik een extra lekkere tip: smelt chocolade (pure of melkchocolade, aan jou de keuze) in de microgolfoven en dip de onderkant in de chocolade. Even laten opstijven, en mmmmmm je hebt een overheerlijk bounty effect!

Algemeen

  • Bereidingstijd: 15 min voorbereiding + 15 à 20 min bakken
  • Moeilijkheidsgraad: ♣ 
  • Vinden van ingrediënten: ♣   

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Spatel
  • Lepel
  • Weegschaal
  • Spuitzak (optioneel: je kan ook 2 theelepels gebruiken)
  • Bakpapier
  • Bakplaat

Ingrediënten (voor +/- 30 rotjes)

  • 4 eiwitten
  • snuifje zout
  • 250 g poedersuiker
  • 250 g fijngemalen kokosnoot (te koop bij de notenafdeling in de supermarkt)
  • 1 zakje vanillesuiker

Instructies

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Klop het eiwit stijf met het snuifje zout. Het eiwit moet zo stijf zijn dat je de kom ondersteboven kan keren zonder dat het eiwit eruit glijdt.
  4. Zet de kom met het eiwit aan de kant.
  5. Voeg in een andere mengkom de poedersuiker, vanillesuiker en de kokos bij elkaar. Meng de droge ingrediënten.
  6. Spatel nu het opgeklopte eiwit voorzichtig onder het droge mengsel.
  7. Blijf spatelen totdat je een vastere massa krijgt.
  8. Doe nu het mengsel in een spuitzak. Ik gebruik geen spuitmondje maar ik knip het puntje van de spuitzak eraf zodat ik een opening heb van ongeveer 1,5cm (is het gaatje te klein dan wordt het moeilijk om er iets uitgespoten te krijgen) Ben je niet zo handig met spuitzakken? Gebruik dan 2 theelepels en schep hiermee bolletjes op de met bakpapier bekleede bakplaat.
  9. Spuit kleine hoopjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  10. Laat de rotsjes 15 à 20 min bakken in de voorverwarmde oven.
  11. De rotsjes zijn klaar als de bovenkant goudkleurig is. 
  12. Laat het smaken!