Dit is weer zo’n doodeenvoudig recept met maar 4 ingrediënten, I proudly present: de Mini chocolade pindakaas cups! Ook al ben je niet zo’n pindakaas-fan, deze zullen je bekoren, maar écht, ik beloof het je!

Chocolade pindakaas cups

Een snickers, dat lust toch iedereen? Wel deze mini chocolade pindakaas cups hebben er iets van weg. Chocolade op de bodem, een pindakaasvulling, nog wat gecrushte pindanoten erbovenop en opnieuw een laag chocolade… moet ik jullie er echt nog van overtuigen dat dit een topper is? Ik dacht het al… 😉 Aan de slag dus!

Toch meer fan van een échte snickers? Dan heb ik ook nog de ijssnickers, of de Snickers ijtaart, of de snickerstaart in de aanbieden. Valt het op dat ik een Snickers-fan ben 🙂 .

Algemeen

  • Bereidingstijd: 20 min voorbereiding + 2 u in de vriezer
  • Moeilijkheidsgraad: ♣ ♣
  • Vinden van ingrediënten: ♣ ♣

Voedingswaarden per reep van 30g

  • Koolhydraten = 12 g
  • Vetten = 11,8 g
  • Verzadigde vetten = 5 g
  • Kcal = 170 kcal
  • Eiwitten = 3,4 g

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Mengkom
  • Lepel
  • Mini cupcake bakvorm
  • papieren mini cupcake vormpjes

Ingrediënten (voor 10 mini cups)

  • 200 g melkchocolade (of pure chocolade)
  • 80 g pindakaas
  • 10 g ahornsiroop
  • 10 g gecrushte pindanoten

Instructies

  1. Bekleed een mini cupcake vorm met kleine papieren cupcake vormpjes.
  2. Smelt 100g chocolade au bain-marie of in de magnetron (op 600 w en steeds met tussenpozen van 30s – omroeren en weer 30s in de magnetron tot alles bijna gesmolten is. Blijf roeren tot ook de laatste stukjes helemaal gesmolten zijn).
  3. Met een lepeltje schep je een goeie bodem chocolade in de papieren vormpjes. Duw met de achterkant van je lepel de chocolade ook tegen de opstaande randen. Zet gedurende 15 min in de vriezer terwijl je de pindakaas vulling bereid.
  4. Weeg de pindakaas en ahornsiroop af en zet deze heel kort in de magnetron op laag wattage. De pindakaas moet iets vloeibaarder worden zodat het beslag makkelijker schept.
  5. Hak ook de pindanoten in fijne stukjes.
  6. Haal de chocolade vormpjes uit de vriezer (deze zouden nu hard moeten zijn) en schep er een hoopje pindakaas-vulling in. Strooi er wat pinda’s over. Zorg er wel voor dat de vulling niet boven de cupcake vorm uit komt piepen want je moet deze nog volledig met chocolade kunnen afdekken.
  7. Zet opnieuw in de vriezer en smelt ondertussen de overige 100 g chocolade.
  8. Haal de vormpjes uit de vriezer en schep er de gesmolten chocolade over.
  9. Zet voor een laatste keer in de vriezer (min 30 min).
  10. Bewaar in de koelkast. Smakelijk!