No bake mummy brownies

Het is bijna Halloween en daar hoort een Halloween receptje bij! Toen ik deze superschattige no bake mummy brownies op instagram tegenkwam wist ik al dat ik deze wou maken!

Toen ik na het maken van de brownies een fotootje stuurde naar mijn man, zei hij 'moh dat is wel in thema van Halloween hè, dat lijken net mummies' Duuuuhhh...  dat zíjn ook mummies!? Duidelijk toch? Ik had hem 's ochtends zelfs laten zien wat ik ging maken, maar blijkbaar had hij Mommy brownies verstaan 🙂 .

Na het bekijken van de ingrediënten bleek dat het best wel een gezonde brownie was. Een gezonde brownie die je niet eens moet bakken!? Dat is 2x scoren, toch?! Een brownie telt slechts +/- 9 koolhydraten per portie (interessant om weten voor diabetici 😉 ). Daar bovenop is hij glutenvrij en kan je hem ook lactosevrij maken als je lactosevrije roomkaas gebruikt voor de frosting.

Het recept bevat een hoop superfoods die je misschien niet bekend in de oren klinken, maar ze zijn gewoon te vinden bij Delhaize. Ik zou al maar beginnen bakken want straks staan er spoken voor de deur die je de keuze geven tussen trick or treat. Ik zou dan maar voor de treat kiezen ;).

Algemeen

  • Bereidingstijd: 20 min + 1 u in de vriezer
  • Moeilijkheidsgraad: ♣
  • Vinden van ingrediënten: ♣
  • Koolhydraten : 9 koolhydraten per brownie

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Staafmixer
  • Spatel
  • Bakvorm
  • Bakpapier
  • Spuitzak of vrieszakje

Ingrediënten (voor 12 brownies)

Voor de brownies
  • 2 el lijnzaad
  • 80 ml water
  • 165 g amandelmeel
  • 60 g hennepzaad
  • 30 g cacaopoeder
  • 85 g agavesiroop
  • 1 tl vanille extract
  • 1/4 tl zout
Voor de frosting
  • 100 g roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
  • 1 el agavesiroop
  • Suikeroogjes (ik vond deze bij Aveve)

Instructies

Voor de brownies
  1. Doe het lijnzaad in een maatbeker (of een hoge mengkom) en mix met de staafmixer het lijnzaad tot meel. Voeg vervolgens 2 el meel toe aan het water en zet opzij.
  2. In een mengkom mix je, opnieuw met de staafmixer, het amandelmeel en het hennepzaad fijn.
  3. Voeg er volgende ingrediënten aan toe: cacaopoeder, agavesiroop, vanille extract, zout en het lijnzaad meel mengsel.
  4. Roer het geheel door elkaar met een spatel of lepel.
  5. Bekleed een bakvorm met bakpapier en stort de massa erin uit. Druk het stevig aan met een spatel.
  6. Zet de bakvorm minstens 1u in de vriezer.
Voor de frosting
  1. Haal de brownie uit de vriezer en snij hem in 12 gelijke delen.
  2. Voeg de agavesiroop toe aan de roomkaas en meng.
  3. Doe de roomkaas frosting in een spuitzak zonder spuitmond (of een vriezerzakje moet ook lukken). Knip er een stukje af. Zorg ervoor dat het gat niet te groot is anders zal het mummie-effect niet zo mooi zijn.
  4. Spuit vervolgens slierten frosting over de brownies en werk af met suikeroogjes.