Zondag was het familiefeest bij mijn schoonfamilie. Het beloofde een zonovergoten weekend te worden, waarschijnlijk het laatste weekend boven de 20° van 2017. Iedereen zorgde voor iets en uiteraard ging ik voluit voor de desserts! Ja desserts met een 's' want ééntje is geentje ;). 9 volwassenen en 10 kinderen dat vraagt sowieso voor een kleine variatie. 

Toegegeven, ik had het onderschat, al dat bakken... Des te meer omdat manlief zaterdag moest werken en ik alleen thuiszat met de kindjes. Dus besloot ik alvast om 1 van de 3 desserts die ik wilde maken op vrijdagavond in te plannen. Maar vrijdagavond betekent voetbal voor mijn zoontje én erna paardrijden voor mij, dwz dat ik pas tegen 22u mijn keuken in kan duiken. Het moest dus iets snel en makkelijk zijn want ik had geen tijd en zin om me na een drukke werkweek nog eens te frustreren in mijn keuken. Ik koos er dus voor om deze rocky roads te maken, slechts 4 ingrediënten en niets te bakken in de oven. Ideaal om een vrijdagavond mee af te sluiten want met deze rocky roads kan het onmogelijk mislopen! (hetgeen niet gezegd kan worden van de andere 2 desserts, macarons & een oreo dripcake. Deze receptjes volgen later!)

Algemeen

  • Bereidingstijd: 20min voorbereiding + 2u afkoelen
  • Moeilijkheidsgraad: ♣ 
  • Vinden van ingrediënten: ♣ 

Benodigdheden

  • Kookpot/steelpan
  • Houten lepel
  • Bakpapier
  • Schotel (ik gebruikte een glazen ovenschotel van 20cm - 13cm)

Ingrediënten

  • 300g Nutella
  • 300g donkere chocolade
  • 125g noten (ik gebruikte een mix van cashewnoten, amandelen en hazelnoten)
  • 70g petit-beurre koekjes

Instructies

  1. Leg een voldoende groot bakpapier in de schotel
  2. Hak de chocolade in grove stukken
  3. Smelt de chocolade au bain marie (= Vul een grote pot met zo'n 5cm warm water en zet er een kleine vuurvaste pot in, deze mag niet in het water staan. Doe de chocolade in de kleine pot en zet op een vuurtje. De stoom zal voor de warmte zorgen die de chocolade doet smelten) 
  4. Blijf goed roeren
  5. Voeg de Nutella toe wanneer bijna al de chocolade gesmolten is,.
  6. Haal de kleine pot uit de grotere en blijf goed roeren.
  7. Voeg nu de noten en de koekjes toe en meng alles onder elkaar.
  8. Stort alles in de schotel (bekleed met bakpapier) en verdeel de inhoud gelijkmatig met een spatel. 
  9. Laat gedurende 2u afkoelen in de frigo.
  10. Je kan de rocky road nu uit de vorm halen en met een groot mes in stukken snijden.