Wat is er beter dan een pannenkoek? Een pannenkoek met Nutella en vers fruit natuurlijk! Zijn deze hoorntjespannenkoeken niet ontzettende leuk?

Lactosevrije pannenkoeken

Naar aanleiding van Lichtmis mocht ik deze lactosevrije pannenkoeken maken voor een samenwerking met Nutella. Deze leuke hoorntjes kreeg ik mee geleverd samen met een pot Nutella. Ik moest dus enkel nog mijn pannenkoeken maken, ze beleggen naar wens en in een hoorntje vouwen. Ook jij kan je eigen gepersonaliseerde hoorntjes printen! Dat doe je door hier te klikken. Je kiest het motief en je favoriete quote, dan kan je het downloaden en printen.

Een recept van pannenkoeken ontbrak hier sowieso nog op mijn blog… Het is traditie dat mijn mama één keer per jaar een echte pannenkoekenslag houdt. Dan zijn we met een hele bende en eten we naar hartelust pannenkoeken! Aangezien we ondertussen met een hele bende zijn (5 kinderen en stiefkinderen + partner en dan de kroost van elk gezin! Ik reken het totaal al niet meer uit 🙂 ) is dat een behoorlijke stapel pannenkoeken!

lactosevrije pannenkoeken

Pannenkoeken met Nutella (Lactosevrij)

Voor 8 pannenkoeken
Moeilijkheidgraad: gemiddeld
Lactosevrij
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Tussendoortje
Porties 8
calorieën 203 kcal

Equipment

  • Mengkom
  • garde
  • Pan

Ingrediënten
  

  • 220 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 500 ml plantaardige melk (ongezoet) bv: ongezoete amandelmelk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • vloeibare margarine om de pannenkoeken in te bakken
  • 120 g Nutella (om op de pannenkoeken te smeren – 15g / pannenkoek)
  • Fruit naar keuze

Instructies
 

  • Vouw je hoorntjes al vooraf (om deze te downloaden, check de link in het artikel hierboven)
  • Doe het bakmeel samen met de eieren, het vanille suiker en het snuifje zout in een mengkom. Meng met een garde.
  • Voeg er beetje bij beetje de melk aan toe terwijl je blijft kloppen.
  • Mix met de garde tot een glad beslag.
  • Neem een pan en doe er een eetlepel vloeibare margarine in, zet het vuur hoog. Van zodra je pan goed warm is, doe je er een pollepel beslag in. Draai je pan een beetje zodat het beslag goed verdeeld is. Bak de pannenkoek tot je hem makkelijk kan omdraaien. Bak kort aan de andere kant ook tot hij goudbruin kleurt.
  • Om de pannenkoeken warm te houden kan je eventueel een bord op grote pot heet water zetten. Leg hier je reeds gebakken pannenkoeken op zodat deze warm blijven.
  • Werk je pannenkoeken af met 15g nutella en fruit naar keuze. Plaats ze in een hoorntje en klaar (zie downloadbare link in het artikel zelf)! Je legt best ook nog bakpapier in je hoorntje voor je er de pannenkoek in steekt.
  • Smakelijk!

Notities

Per pannenkoek met 15g Nutella
  • Koolhydraten = 29 g
  • Kcal  = 203
  • Vet   =  6.7 g
  • Verz vet = 2.2 g
  • Eiwit  = 5.6 g
  • Vezels = 0.9g
Trefwoord lactosevrij, pannenkoek, Pannenkoeken