Enkele weekends geleden was er een familie barbecue. Het was al echt zeker 1,5 jaar geleden dat we allemaal samen waren… Alle neefjes en nichtjes samen zien, dat is altijd feest! Ik beloofde mezelf plechtig dat ik niets zou bakken… want ik had dat weekend al 3 recepten gemaakt en gefotografeerd… Maar ik zou mezelf niet zijn, moest ik toch niet om zondagochtend beslissen om nog ‘snel’ brownies te maken. Ik keek in de kasten wat ik in huis had en besloot dat ik echt nog iets moest doen met dat potje tahin in de koelast… dus zo werden deze Tahin brownies geboren. Het was een supervlotte bevalling 🙂 want mijn recept was meteen raak. Ik kon het wel pas zelf testen op het feestje, dus het bleef nog wel enkele uren spannend.

Tahin brownies

De brownies werden ook ‘per ongeluk’ glutenvrij en lactosevrij. Ik deed het er niet om, maar het kwam toevallig zo uit. Pure perfection zeg ik je! Er zitten uiteindelijk ook niet heel erg veel koolhydraten voor veel brownie in, nl 13,5 g koolhyrdaten voor 45 g (en laat dat een serieus stevig brokje zijn). Als dat je nog niet overtuigd heeft, zijn de Tahin brownies ook vrij van geraffineerde suikers (niet dat ik iets heb tegen geraffineerde suikers trouwens, maar ik weet dat er wel wat mensen zweren bij ongeraffineerde zoetjes). Door het gebruik van de Tahin en het amandelmeel was het toevoegen van een additionele vetstof ook overbodig. Maar wat het aller-belangrijkste is aan deze Tahin brownies, is dat ze heerlijk zijn. Lekker intens qua smaak en heel smeuïg. Ik kan ze alleen maar aanraden 😉 .

Tahin Brownies

Tahin brownies

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Glutenvrij
Lactosevrij
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Nagerecht
Porties 15 porties
calorieën 226 kcal

Equipment

  • bakpapier
  • Rechthoekige of vierkante bakvorm (die van mij was 21 cm op 16 cm)
  • garde
  • 2 mengkommen

Ingrediënten
  

  • 150 g amandelmeel
  • 30 g cacaopoeder
  • 125 g kokosbloesemsuiker
  • 1/2 tl (glutenvrij) bakpoeder
  • 150 g pure chocolade optioneel: lactosevrij
  • 3 eieren
  • 100 g tahin
  • 100 g grofgehakte noten hazelnoten en pecannoten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed je bakvorm met bakpapier.
  • Smelt de chocolade op laag wattage in de magnetron. Zet opzij. 
  • Meng het amandelmeel met de kokosbloesemsuiker, het bakpoeder en het cacaopoeder. Zet opzij.
  • In een andere mengkom klop je de eieren los met een garde. Doe er de tahin bij. Giet de chocolade bij (die is afgekoeld!) het eimengsel. Voeg er vervolgens de droge ingrediënten aan toe. Meng goed en schep de grofgehakte nootjes onder het beslag.
  • Bak gedurende +/- 25 min in de voorverwarmde oven.

Notities

Voor een stukje van 45 g
Koolhydraten = 13,5 g
Kcal = 226
Vetten = 15,9 g
Verz. vetten = 3,4 g
Eiwit = 6,7 g
Vezels = 3,4 g
Trefwoord brownies, tahin