Er lag hier nog een zak walnoten te schreeuwen om aandacht. Walnoten bevatten weinig koolhydraten en ik wou er dus ook iets koolhydraatvrij van maken. Deze knapperige zoete walnotensnacks leken me een heerlijk tussendoortje.
Het proeft een beetje naar gekarameliseerde walnoten, maar dan een gezondere variant. In plaats van suiker gebruikte ik Zùsto, mijn favoriete suikervervanger :). Je kan hem ondertussen ook bij Colruyt vinden of gewoon online bestellen.
Dit is dus een verantwoord snoepje om tijdens het thuiswerken op te knabbelen. Mispak je wel niet, want een handje noten vult al behoorlijk.
Een gemakkelijk en overheerlijk recept dat je niet zal teleurstellen! Ooh, en ik vond de noten na enkele dagen nog lekkerder (als je er zo lang kan afblijven tenminste ;))
Walnoten Snacks
Equipment
- Ovenplaat
- bakpapier
- 2 mengkommen
- Lepel
Ingrediënten
- 250 g walnoten
- 80 g Zùsto
- 1 tl zout
- 1 tl kaneel
- 1 eiwit
- 1 el water
- 1 tl vanille extract
Instructies
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 150°C.
- Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed een ovenplaat met bakpapier.
- In mengkom 1 mix je de Zùsto, het zout en kaneel.
- In mengkom 2, klop je het eiwit los en doe er de eetlepel wat en theelepel vanille extract bij.
- Doe de walnoten in mengkom 2 en roer de walnoten onder het eiwit-mengsel.
- Stort de walnoten in de mengkom met de Zùsto en meng zodat de alle walnoten onder bedekt zijn met een laagje Zùsto mengsel.
- Stort de walnoten op de met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Bak de noten gedurende 20 à 30 minuten en roer tussendoor eens om.
- Laat volledig afkoelen op het bakpapier alvorens de aangekleefde noten in stukken te hakken (met een groot mes of te breken met je handen).
Beste Yasmine, jouw boek kocht ik het voorbije weekend en ik was al aan het watertanden. Zo ontdekte ik ook jouw blog. En zo kwam van het een het ander dus … ik maakte vandaag een dubbele portie van deze heerlijkheden. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat de eerste lading iets te bruin was gebakken ? maar desondanks toch lekker. De tweede lading was perfect en heel erg lekker …verslavend ?
Bedankt voor dit recept!
Dag Lieve,
Wat ontzettend leuk om te horen dat je mijn boek kocht! En ook zo mijn blog ontdekte. Haha ja die ovens… het blijft een uitdaging om de baktijden correct te krijgen… De ene is straffer dan de andere (staat ook iets van in mijn boek 🙂 ). Blij dat het gesmaakt heeft! Hier waren ze ook een verslaving (ze waren veel te snel op oeeeeps).
Groetjes!