Witte chocolade truffels met amandelschilfers leken mij een perfecte match voor bij mijn zondagse koffie. En of ik gelijk had!?

Voor deze truffels moet je echt geen keukenprinses te zijn (#bakklunsproef), 5 min prep time en slechts 4 ingrediënten. Het rollen van de balletjes hoeft zelfs niet perfect te zijn want dat maakt ze net artisanaler 😉 . Yes, deze babies zijn om van te smullen!

Algemeen

  • Bereidingstijd: 5 min voorbereiding + 2 u rusten in de koelkast
  • Moeilijkheidsgraad:
  • Vinden van ingrediënten:

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Magnetron bestendig potje
  • Maatbeker

Ingrediënten

  • 300 g witte chocolade (in kleine stukjes gesneden)
  • 60 ml volle room
  • 20 g boter
  • 100 g amandelschilfers

Instructies

  1. Doe de boter, de room en de stukjes chocolade in een magnetron bestendige kom.
  2. Zet de magnetron op middelhoge wattage en verwarm met intervallen van 30s (roer intussen om).
  3. Wanneer bijna alle stukjes chocolade gesmolten zijn, roer je het beslag stevig door. Blijf roeren tot alle stukjes volledig gesmolten zijn.
  4. Laat rustig afkoelen, zet de kom even in de koelkast (niet té lang, want anders wordt het te hard en moet je weer opwarmen).
  5. Zorg ervoor dat het beslag nog kneedbaar is als je er balletjes van rolt. Haal de balletjes door de amandelschilfers.
  6. Laat de truffels (op een bord bekleed met bakpapier bv) verder opstijven in de koelkast.
  7. Smakelijk!

Bron: Geïnspireerd op het recept van de white chocolate truffels van Sweetest Menu.