Witte chocolade truffels met amandelschilfers leken mij een perfecte match voor bij mijn zondagse koffie. En of ik gelijk had!?
Voor deze truffels moet je echt geen keukenprinses te zijn (#bakklunsproef), 5 min prep time en slechts 4 ingrediënten. Het rollen van de balletjes hoeft zelfs niet perfect te zijn want dat maakt ze net artisanaler 😉 . Yes, deze babies zijn om van te smullen!
Algemeen
- Bereidingstijd: 5 min voorbereiding + 2 u rusten in de koelkast
- Moeilijkheidsgraad: ♣
- Vinden van ingrediënten: ♣
Benodigdheden
- Weegschaal
- Magnetron bestendig potje
- Maatbeker
Ingrediënten
- 300 g witte chocolade (in kleine stukjes gesneden)
- 60 ml volle room
- 20 g boter
- 100 g amandelschilfers
Instructies
- Doe de boter, de room en de stukjes chocolade in een magnetron bestendige kom.
- Zet de magnetron op middelhoge wattage en verwarm met intervallen van 30s (roer intussen om).
- Wanneer bijna alle stukjes chocolade gesmolten zijn, roer je het beslag stevig door. Blijf roeren tot alle stukjes volledig gesmolten zijn.
- Laat rustig afkoelen, zet de kom even in de koelkast (niet té lang, want anders wordt het te hard en moet je weer opwarmen).
- Zorg ervoor dat het beslag nog kneedbaar is als je er balletjes van rolt. Haal de balletjes door de amandelschilfers.
- Laat de truffels (op een bord bekleed met bakpapier bv) verder opstijven in de koelkast.
- Smakelijk!
Bron: Geïnspireerd op het recept van de white chocolate truffels van Sweetest Menu.