Ga terug
Sinaasappel amandelcake

Sinaasappel amandelcake met Griekse Yoghurt

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Frans

Equipment

  • Tulband cakevorm (of een springvorm of langwerpige cakevorm lukt ook)
  • Citruspers
  • Rasp
  • 1 mengkom
  • Spatel

Ingrediënten
  

Voor de cake

  • 160 g zonnebloemolie gram en geen ml
  • 200 g witte suiker
  • 3 eieren
  • 80 g amandelmeel
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g Griekse yoghurt
  • Zeste van 1 appelsien
  • Sap van 1 appelsien
  • Snufje zout

Voor de chocolade ganache

  • 75 g volle room
  • 75 g pure chocolade

Instructies
 

Voor de cake

  • Verwarmde oven voor op 180 °C en vet je tulbandvorm in met boter of margarine en bestuif met bloem (en een beetje suiker!).
  • Mix de olie samen suiker. Doe er één voor één de eitjes bij en mix verder.
  • Voeg er het zelfrijzend bakmeel en het amandelmeel aan toe en mix verder.
  • Schep er de Griekse yoghurt onder met een spatel.
  • Rasp de sinaasappel en pers hem uit. Voeg de zeste samen met het sap en het zout toe aan het beslag en mix kort.
  • Zet 50 à 60 min in de oven.

Voor de chocolade ganache

  • Hak de chocolade in gelijke stukjes en doe deze in een warmtebestendig potje.
  • Verwarm de room op in een steelpannetje tot hij net begint te borrelen.
  • Giet de hete room over de chocoladestukjes en laat 1 minuutje rusten. Roer er vervolgens met een lepeltje door tot je een gladde ganache krijgt.
  • Giet de ganache over de cake (werk eventueel af met nog wat sinaasappel zeste) en smullen maar!

Notities

  Energie (kcal) Vet (g) Verz. vet (g) Eiwit (g) Koolhydr (g) Vezels (g)
Per stuk van 30 g 128 8,1 1,9 1,5 12 0,5
Trefwoord amandel, amandelcake, Griekse yoghurt, sinaasappel