Ga terug
Frambozencake

Frambozen citroencake

Moeilijkheidsgraad = gemakkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Nagerecht
Porties 10
calorieën 160 kcal

Equipment

  • Rechthoekige bakvorm of langwerpige cakevorm
  • bakpapier

Ingrediënten
  

  • 3 eieren
  • 130 g witte suiker
  • 125 g zonnebloemolie gram en geen ml!
  • 1 tl vanille extract
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g amandelmeel
  • Zeste van 1 citroen
  • 2 el citroensap
  • 130 g frambozen verse of diepgevroren
  • amandelschaafsel voor de afwerking

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Mix de eieren met de witte suiker tot een schuimig beslag. Doe er de zonnebloem olie en het vanille extract bij en mix verder.
  • Meng het zelfrijzend bakmeel en het amandelmeel apart in een mengkom en doe deze bij de rest van het beslag. Mix tot een glad beslag. Doe er de zeste van de citroen bij en 2 eetlepels citroensap.
  • Schep voorzichtig de diepgevroren frambozen onder het beslag. Stort het beslag in een rechthoekige bakvorm en werk de bovenkant af met het amandelschaafsel.
  • Bak op 180°C gedurende +/- 25 min. Prik er eens in om te controleren of de cake voldoende gebakken is.

Notities

Per portie van 40 g cake
Koolhydraten = 12 g
Kcal = 160
Vetten = 10,8 g
Verz.vetten = 1,2
Eiwit = 2,9 g
Vezels = 0,9 g