Ga terug
Citroen maanzaad macarons

Macarons met citroen chocolade ganache.

Moeilijkheidsgraad: uitdagend
Glutenvrij
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Rusttijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Frans
Porties 22
calorieën 113 kcal

Equipment

  • Siliconen macaronmatje (of bakpapier)
  • 2 mengkommen
  • Zeef
  • Spatel

Ingrediënten
  

Macarons

  • 115 g amandelmeel
  • 135 g poedersuiker
  • 1 tl maanzaad
  • 90 g eiwit
  • 75 g witte suiker
  • 1/8 tl wijnsteenpoeder
  • gele kleurstof

Citroen chocolade ganache

  • 200 g chocolade
  • 75 g volle room
  • 1 el citroensap
  • 1 el citroenzeste

Instructies
 

Macarons

  • Doe het amandelmeel samen met het poedersuiker in een blender en blend even kort tot alles extra fijn is (deze stap is optioneel maar je beslag wordt er wel gladder door). Haal het poedersuiker/amandelmeel mengsel door een zeef. Schep er de maanzaadjes onder.
  • Klop de eiwitten stijf en zodra ze beginnen te schuimen lepel er dan lepel per lepel de witte suiker bij. Voeg als laatste het wijnsteenpoeder toe. Wil je graag een kleurtje toevoegen? Doe dat dan bij het eiwit en klop nog heel kort verder tot dit onder het eiwit gemengd is.
  • Schep eerst 1/3de van het beslag onder het amandelsuikermengsel. Doe er vervolgens de rest bij en schep het opgeklopte eiwit er in een luchtige beweging onder. Het beslag is goed als het in de vorm van lava van je spatel loopt. Indien het nog te stevig is, schep dan nog even verder. 
  • Leg een macaronmatje op een bakplaat. Doe het beslag in een spuitzak met ronde spuitmond en spuit de macaronschelpen op het macaronmatje. Ga niet draaien met je hand maar houd je hand op het midden van de macaroncirkel gericht en spuit naar beneden. Blijf 1 mm van de rand af. Het beslag zal nog een beetje uitzetten. Laat je bakplaat enkele keren vanop 10 cm op het aanrecht vallen. Dat zorgt ervoor dat de lucht eruit kan ontsnappen. 
  • Laat de schelpen ongeveer 30 min rusten. Als je eraan komt met je vingertoppen mag er geen beslag meer aan je vinger kleven. Dan zijn ze klaar.
  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Bak gedurende 16 à 18 min in de voorverwarmde oven. 

Citroen chocolade ganache

  • Snij de chocolade in stukjes en doe deze in een kommetje. Verwarm de room samen met het citroensap en citroenzeste tot tegen het kookpunt en giet dit over de chocolade. Laat een minuutje rusten en roer dan door de chocolade tot deze helemaal gesmolten is.
  • Het kan zijn dat de ganache nog te lopend is, laat dan rusten dat hij wat opstijft (of zet hem even in de koelkast.)
  • Doe de ganache in een spuitzak en spuit toefjes op een macaronschelp en dek af met een andere schelp.
  • Bewaar de macarons in de koelkast.

Notities

Per macaron
Koolhydraten=  13 g
Kcal = 113
Vet = 5,8 g
Verz Vet = 2,3 g
Eiwit = 1,9 g
Vezels = 0,5 g
 
Trefwoord citroen, Macarons, witte chocolade