Chocolade koffietaart met mascarpone
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Voorbereidingstijd 50 minuten min
Bereidingstijd 22 minuten min
Rusttijd 2 uur uur
Totale tijd 3 uur uur 12 minuten min
Porties 12 stukken
calorieën 369 kcal
Voor het taartdeeg
- 80 g harde margarine of boter
- 50 g suiker
- 1 ei
- 40 g amandelpoeder
- 180 g patisseriebloem
- snufje zout
Voor de chocolade koffielaag
- 170 g pure chocolade
- 25 g suiker (witte)
- 2 tl vanille extract
- snufje zout
- 2 el straffe koffie (ik gebruikte de nieuwe Nescafé Farmers Origins)
- 80 ml volle room
- 160 g mascarpone
Voor de mascarponelaag
- 150 g mascarpone
- 160 ml volle room
- 35 g suiker
- 3 el straffe koffie
- cacaopoeder voor de afwerking
Voor de chocolade koffielaag
Hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een hittebestendig potje.
Voeg er de suiker, vanille extract, de koffie en het zout aan toe.
Giet de volle room in een steelpannetje en warm op tot tegen het kookpunt. Giet vervolgens de hete room over het chocolademengsel en laat een minuutje rusten. Roer doorheen het chocolademengsel tot je geen klontertjes meer hebt (is niet alle chocolade weggesmolten, plaats dan nog héél kort - 20s op 600w in de magnetron.)
Schep het chocolade beslag in een grotere mengkom en voeg er de mascarpone aan toe. Mix tot je een glad beslag krijgt.
Stort het beslag in de afgekoelde taartvorm en strijk glad. Zet in de koelkast terwijl je de mascarponelaag maakt.
Voor de mascarponelaag
Doe de mascarpone samen met de volle room, de suiker en de koffie in een mengkom. Mix tot je stevig pieken krijgt.
Schep het beslag in een spuitzak met rond spuitmondje (heb je geen rond spuitmondje, knip dan de punt van de spuitzak zodat je een opening van +/-1 cm krijgt). Spuit nu mascarpone toefjes op de chocoladevulling. Werk af met gezeefd cacaopoeder en zet in de koelkast om verder op te stijven.
Voor 1/12de van deze taart:
Koolhydraten: 22 g
Kcal: 369
Vet: 28,4 g
Verz Vet: 17,4
Eiwit: 5,3 g
Vezels : 1,6 g
Trefwoord chocolade, koffie, mascarpone, Nescafé