Ga terug
Sinaasappel ricotta cake

Sinaasappel Ricotta Cake

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Nagerecht
Porties 12 porties
calorieën 199 kcal

Equipment

  • Ronde bakvorm (bij voorkeur een springvorm) van +/- 18 cm
  • Rasp (voor de zeste)
  • Citruspers (voor het sap van de sinaasappel)

Ingrediënten
  

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 175 g Zùsto
  • snufje zout
  • 120 g harde margarine (of boter)
  • 250 g Ricotta
  • 1 tl vanille extract
  • 3 eieren
  • zeste van 1 appelsien
  • 5 el versgeperst sinaasappelsap

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde bakvorm van +/- 18 cm diameter in met wat margarine en bestuif met bloem. 
  • In een mengkom doe je het zelfrijzend bakmeel samen met de Zùsto en het snufje zout
  • In een andere mengkom mix je de boter zacht. Doe er de ricotta bij en mix verder. 
  • Doe er 1 voor 1 het ei bij en mix na elke toevoeging. Voeg het vanille extract, het appelsiensap en de zeste van de appelsien toe.
  • Voeg tenslotte de droge ingrediënten bij het ricottamengsel en mix tot een glad beslag.
  • Stort het beslag in de vorm en bak gedurende +/- 35 min in de oven. Controleer of de cake voldoende gebakken is door er met een cakeprikker, satéprikker of vork eens in de prikken. Deze moet er schoon uitkomen, dan is de cake klaar. No worries, de cake zal niet snel droog worden dankzij de ricotta.

Notities

Voedingswaarden
Voor een stuk van 75 g (= 1/12de ongeveer)
Koolhydraten = 13,5 g
Kcal = 199 
Vet = 12 g
Verz.vet = 5,3 g
Eiwit = 5,2 g
Vezels : 3,1 g
Trefwoord appelsien, Ricotta, sinaasappel, Zùsto