Ga terug
Chocolate chip pompoenkoekjes

Chocolate chip pompoenkoekjes

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 22 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 18 Koekjes
calorieën 112 kcal

Equipment

  • bakpapier
  • Ovenplaat

Ingrediënten
  

  • 100 g harde margarine (of boter) gesmolten
  • 50 g lichtbruine suiker
  • 50 g witte suiker
  • 120 g pompoenpuree dit maak je makkelijk zelf zie: https://www.tartesyaya.be/taarten/pompoenpuree/
  • 1 tl vanille extract
  • 160 g patisseriebloem (dus geen zelfrijzend bakmeel)
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 tl pumpkin spice kruiden (of speculaaskruiden) pumpkin spice maakt je makkelijk zelf, zie: https://www.tartesyaya.be/cake/pumpkin-spice-kruiden-2/
  • 60 g pure chocolade in stukjes of chocolade callets

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Smelt de boter op laag wattage in de magnetron of in een steelpannetje.
  • In een mengkom doe je de gesmolten boter, de suiker (zowel de bruine als de witte), het vanille extract en de pompoenpuree. Meng alles goed met een garde of mixer.
  • Voeg er vervolgens de bloem, het zout, het bakpoeder en de pumpkin spice aan toe en mix.
  • Schep er als laatste de chocolade druppels onder en schep hoopjes beslag op de bakplaat (ongeveer 30 g per hoopje).
  • Druk een beetje plat met je handen of de achterkant van een lepel (dat kleeft wel wat). En bak de koekjes +/- 12 min in de oven.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Notities

Per koekje van ongeveer 30 g beslag
Koolhydraten: 13,5 g
Kcal: 112
Vet: 5,6 g
Verz. vet: 2,5 g
Eiwit: 1,4 g
Vezels: 0,7 g
Trefwoord chocolade, pannenkoekjes, pompoen