Ga terug
pindakaas granola

Yoghurt met Pindakaas Granola en gebakken appeltjes

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Glutenvrij
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Ontbijt
calorieën 149 kcal

Equipment

  • bakplaat
  • bakpapier
  • Mengkom
  • Pan

Ingrediënten
  

Voor de Pindakaas Granola

  • 250 g havermout glutenvrij
  • snufje zout
  • 70 g hazelnoten
  • 75 g pindakaas
  • 50 g ahornsiroop
  • 25 g arachideolie
  • 1 tl vanille extract
  • 50 g pure chocolade in stukjes of callets

Voor de gebakken appeltjes

  • 1 grote appel in blokjes
  • 1 el vloeibare margarine
  • flinke snuf kaneel

Voor het samenstellen van de yoghurt granola bowl

  • Halvevolle yoghurt natuur (Inex)

Instructies
 

Voor de pindakaas granola

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 150°C.
  • Doe de havermout samen met een snufje zout in een mengkom. Hak de hazelnoten in grove stukjes en voeg deze aan de havermout toe. 
  • In een magnetron bestendig kommetje voeg je de pindakaas, ahornsiroop, arachide olie en vanille extract samen. Verwarm héél kort op in de magnetron op laag wattage (20s op 600W). Roer tot een egale massa. Giet dit over de havermout/hazelnoten en meng met een spatel tot alles goed gemengd is. 
  • Stort de granola uit op de bakplaat en bak gedurende +/- 15 min. 
  • Laat volledig afkoelen op de bakplaat alvorens hem in stukken te breken en er de chocolade onder te mengen.
  • Bewaar in een afgesloten pot.

Voor de gebakken appeltjes

  • Schil de appel en snij hem in blokjes.
  • Verwarm de margarine op in een pan en leg er de appelblokjes in. Besprenkel met kaneel.
  • Bak de appeltjes tot ze mals zijn (draai ze af en toe eens om).

Voor het samenstellen van de yoghurtbowl

  • Lepel yoghurt in een hoog glas of kommetje. Werk af met granola en stort er de gebakken appeltjes bovenop.

Notities

Voor 30g pindakaas granola
Koolhydraten : 13,5 g
Kcal: 149
Vet: 8,5 g
Verz vet: 1,6 g
Eiwit: 4,0 g
Vezels: 2,0 g
Trefwoord glutenvrij, Granola, Pindakaas