1+1ei1 ei voor in het deeg en 1 ei om de koekjes mee te bestrijken.
1tlamandelextract
100gpatisseriebloem
100gZùsto
1/2tl bakpoeder
handjehele of halve amandelen
Instructies
Mix het amandelmeel met de margarine en het zout. Voeg het ei toe en het amandelextract.
Voeg vervolgens de bloem, de Zùsto en het bakpoeder toe. Mix tot een deegbal. Wikkel in vershoudfolie en laat het deeg 1 u rusten in de koelkast.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C. Rol balletjes deeg van 25g tussen je handen. Druk plat tot +/- 0,5 cm met de palm van je hand en druk er een amandel in.
Klop het laatste eitje los en bestrijk de koekjes met het ei.
Bak de koekjes 10 à 12 min tot ze goudbruin kleuren.
Notities
Voor 1 koekje van 25g deegKoolhydraten: 5 gKcal : 106Vetten: 7,5 gVerz Vet.: 1,9 gEiwit: 2,4 gVezels: 1,9 g