Ga terug
Verborgen konijn cake

Verborgen Konijn Cake

Moeilijkheidsgraad : gemiddeld
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 55 minuten
Gang Tussendoortje
calorieën 164 kcal

Equipment

  • Langwerpige cakevorm
  • uitsteekvorm - konijntje

Ingrediënten
  

Chocoladecake

  • 125 g vloeibare margarine
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g Zùsto
  • 40 g Cacao
  • snufje zout

Vanillecake

  • 250 g vloeibare margarine
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g Zùsto
  • snufje zout

Instructies
 

Chocoladecake

  • Verwarm de oven voor op 180°C, vet de bakvorm in met margarine en bestuif overvloedig met bloem.
  • Mix de vloeibare margarine met de eieren en voeg er het vanille extract aan toe.
  • Neem een andere mengkom en doe er het zelfrijzend bakmeel in samen met de Zùsto en het cacaopoeder. Meng met een lepel en voeg nog een snufje zout toe.
  • Schep lepel voor lepel het bloem-mengsel bij het margarine-mengsel terwijl je blijft mixen tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak gedurende 20 à 30 min in de voorverwarmde oven. Controleer met een cakeprikker of satéprikker of de cake klaar is (hij moet er schoon uitkomen).
  • Haal de cake uit de oven en laat 15 min afkoelen alvorens te ontvormen.
  • Laat de cake volledig afkoelen vooraleer je er konijntjes uit steekt. Mijn cake was niet 'hoog' genoeg om de konijntjes rechtop uit te steken. Ik sneed de bovenkant vlak en duwde het konijnen uitsteekvormpje er langs boven in (ik had 3 'dikke plakken' konijn).

Vanillecake

  • Verwarm de oven voor op 180°C, vet de bakvorm in met margarine en bestuif overvloedig met bloem.
  • Mix de vloeibare margarine met de eieren en voeg er het vanille extract aan toe.
  • Neem een andere mengkom en doe er het zelfrijzend bakmeel in samen met de Zùsto. Meng met een lepel en voeg nog een snufje zout toe.
  • Schep lepel voor lepel het bloem-mengsel bij het margarine-mengsel terwijl je blijft mixen tot een glad beslag.
  • Giet een bodem beslag in de bakvorm en schik er de konijntjes midden in en vlak naast elkaar (dat ze tegen elkaar 'plakken'). Giet de rest van het vanille beslag eerst langs de kanten (zodat de konijntjes recht blijven). Giet het laatste beetje beslag over de konijntjes.
  • Bak de cake gedurende +/- 40-50 min in de voorverwarmde oven. Prik er met een cakeprikker of satéprikker in om te controleren of de cake goed is.
  • Laat 15 min afkoelen alvorens de cake uit de vorm te halen.

Notities

Voor een stuk gebakken cake van +/- 45g
Koolhydraten: 10 g
Kcal : 164
Vet: 11,3 g
Verz. vet = 1,6 g
Eiwit = 2,8 g
Vezels = 2,3 g
Trefwoord amandelcake, pasen, vanillecake