Ga terug
Gamakkelijk en snelle tarte Tatin

Gemakkelijke en Snelle Tarte Tatin (suikervrij)

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Nagerecht
Porties 8 personen
calorieën 207 kcal

Equipment

  • Ronde bakvorm (geen springvorm) bv: een porseleinen vorm van +/ 24 cm
  • Steelpannetje

Ingrediënten
  

  • 100 g Zùsto
  • 50 ml water
  • 45 g harde margarine of boter
  • 5 appels
  • 1 vel bladerdeeg

Instructies
 

  • Vet een ronde vorm in met boter/margarine en verwarm de oven voor op 180°C.
  • In een steelpannetje smelt je de Zùsto met het water tot een goudbruine massa (karamel) op middelhoog vuur (dit duurt zo’n 5 à 10 min). (schil ondertussen de appels - zie stap 4)
  • Haal de pan van het vuur en doe er de koude boter/margarine bij. Roer tot een egale massa. 
  • Schil de appels en haal het klokhuis weg met een appelboor. Snij de appels in 2. 
  • Stort de massa in de bakvorm (strijk uit met een paletmes over de bodem van de vorm) en schik er de appels in met de bolle kant naar beneden. Dek af met het vel bladerdeeg en druk de kanten rond de appeltjes. Maak in het midden van het bladerdeeg een gaatje met een mes zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen.
  • Bak gedurende 25 min in de voorverwarmde oven. Laat zo'n 30 min afkoelen. neem een groot rond bord en leg het op de taart. Draai nu met een zekere zwier de taartvorm (met het bord erop) om zodat de taart op het bord terechtkomt.
  • Serveer de taart nog lauw-warm met een bolletje suikervrij ijs. Lees het artikel om te ontdekken welk ijs er per-fect bij deze Tarte Tatin past.

Notities

Voor 1/8 ste van de taart (zonder ijs)
Koolhydraten : 19,4 g
Kcal : 207
Vet : 11,2 g
Verz.Vet : 5,0 g
Eiwit : 1,9 g
Vezels : 3,7 g
 
Trefwoord tarte tatin