Ga terug
Bananen Wortelcake

Bananen wortelcake

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Lactosevrij
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 14 porties
calorieën 144 kcal

Equipment

  • langwerpige bakvorm
  • 2 Mengkommen

Ingrediënten
  

  • 175 g volkoren patisseriebloem zie artikel om te bekijken wat vervangen kan worden
  • 75 g amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl naturiumbicarbonaat
  • snufje zout
  • 1 tl kaneel
  • 1 ei
  • 70 g kokosbloesemsuiker
  • 200 g geplette banaan dat zijn ongeveer 2 kleine bananen
  • 100 g fijn geraspte wortel
  • 120 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 tl vanille extract
  • 60 g pecannoten (of walnoten)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet de cakevorm in met olie of bakmargarine. Bestuif de vorm met bloem.
  • Doe alle droge ingrediënten in een mengkom: de volkorenbloem, het amandelmeel, het bakpoeder, natriumbicarbonaat, kaneel en het snufje zout. Zet opzij.
  • In een andere mengkom mix je het het ei samen met de kokosbloesemsuiker. Voeg de geplette banaan en de fijngeraspte wortel toe. Doe er de amandelmelk en het vanille extract bij en mix kort.
  • Voeg nu de droge ingrediënten bij de natte en mix nog even kort tot alles goed is opgenomen.
  • Hak de pecannoten grof en schep dit onder het beslag.
  • Stort het beslag in de cakevorm en bak gedurende 35-40 min in de voorverwarmde oven. Prik er met een satéprikker of cakeprikker in om te controleren of de cake voldoende gebakken is.
  • Laat 15 min afkoelen op een afkoelrooster alvorens hem uit de vorm te halen (door de vorm op zijn kop te draaien en eens kort te schudden).

Notities

Voor een stukje cake van 50 g (gebakken)
Koolhydraten: 15,5 g
Kcal : 144
Vetten: 6,6 g
Verz. Vet: 0,6 g
Eiwit: 3,7 g
Vezels: 2,8 g
Trefwoord bananen, bananenbrood, bananencake, wortel, wortelcake, worteltaart