175gvolkoren patisseriebloemzie artikel om te bekijken wat vervangen kan worden
75gamandelmeel
1tlbakpoeder
1tlnaturiumbicarbonaat
snufjezout
1tlkaneel
1ei
70gkokosbloesemsuiker
200ggeplette banaandat zijn ongeveer 2 kleine bananen
100gfijn geraspte wortel
120mlongezoete amandelmelk
1tlvanille extract
60gpecannoten (of walnoten)
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C en vet de cakevorm in met olie of bakmargarine. Bestuif de vorm met bloem.
Doe alle droge ingrediënten in een mengkom: de volkorenbloem, het amandelmeel, het bakpoeder, natriumbicarbonaat, kaneel en het snufje zout. Zet opzij.
In een andere mengkom mix je het het ei samen met de kokosbloesemsuiker. Voeg de geplette banaan en de fijngeraspte wortel toe. Doe er de amandelmelk en het vanille extract bij en mix kort.
Voeg nu de droge ingrediënten bij de natte en mix nog even kort tot alles goed is opgenomen.
Hak de pecannoten grof en schep dit onder het beslag.
Stort het beslag in de cakevorm en bak gedurende 35-40 min in de voorverwarmde oven. Prik er met een satéprikker of cakeprikker in om te controleren of de cake voldoende gebakken is.
Laat 15 min afkoelen op een afkoelrooster alvorens hem uit de vorm te halen (door de vorm op zijn kop te draaien en eens kort te schudden).
Notities
Voor een stukje cake van 50 g (gebakken)Koolhydraten: 15,5 gKcal : 144Vetten: 6,6 gVerz. Vet: 0,6 gEiwit: 3,7 gVezels: 2,8 g